Bernio Verhagen is de voetbalfraudeur van de eeuw

De Tilburgse Bernio Verhagen, gooit in 2019 het roer van zijn voetbalcarrière om. Zo kiest hij ervoor om voor FC Dinamo-Auto te gaan spelen, een club in Transnistrië, een afgescheiden Moldavische staat terwijl hij het amateur niveau in Nederland niet eens aantikt. Volkomen logisch ook dan dat de rechtbank hem de grootste voetbalfraudeur van de 21e eeuw noemt. 

Verhagen, die bij amateurclubs in Brabant niet eens het eerste elftal wist te halen reist de hele wereld over als profvoetballer.

Carrière tijger

Het uitstapje van de toenmalige 25 jarige blijkt echter van korte duur, hij krijgt de kans niet om in actie te komen voor FC Dinamo-Auto die hem ook snel terugstuurt naar Nederland. Opvallend genoeg komt even later het Zuid-Afrikaanse Cape Town FC op de deurkloppen met, jullie raden het nooit, een contract. Ook hier gaat het mis en vertrekt Bernio zonder te debuteren maar dit is niet het einde van zijn carrière. Het volgende contract brengt hem naar Chili. Ook bij Audax Italiano mag hij na enkele maanden vertrekken, zonder een deuk in een pakkie boter te schieten.

Helemaal afgeschreven waagt Bernio nog een poging en ja hoor, de Deense club Viborg FF ziet de rechtsbuiten wel zitten. Samen met zijn vriendin Nayaret verhuisde hij naar Denemarken om hier te spelen, helaas is dit voor Bernio Verhagen de laatste club. Op 17 december verruilt de Tilburger zijn linksachter voor de mannen in het blauw. Bernio wordt gearresteerd in Holstebro, nadat hij al enkele uren voor de Deense politie aan het vluchten is. Uiteindelijk brengt hij de kerstdagen in z’n uppie door, in een gevangeniscel.

Scammer

Het blijft natuurlijk een vaag verhaal, een 25 jarige rechtsbuiten die van club naar club hopt, zonder te spelen. Waarom zou een club voor Bernio kiezen? Bernio belazerde de boel door slimme bluf, bewerkte CV’s en bewerkte videos. Ook stuurde hij vanuit Stellar Group, een internationaal kantoor voor voetbalmakelaardij, valse contracten naar clubs. In deze contracten stond onder andere een soort afspraak dat de voetballer altijd nog voor aanzienlijk bedrag aan een Chinese club kon worden verkocht.

Brommen

In negen maanden tijd speelt hij bij professionele clubs over de hele wereld. Dat levert hem de titel, ‘de grootste voetbalfraudeur van de 21ste eeuw’ op, volgens de Deense rechtbank. Alsof dat niet genoeg is, is er ook een nog een enorme lijst aan aanklachten. Zo is hij ook aangeklaagd voor mishandeling van zijn vriendin, bedreigingen, illegale dwang en ontsnapping aan de politie. Dit lijkt ons een typisch gevalletje ‘fuck around and find out’ want Bernio moet een boete van omgerekend €2.000 betalen en zo’n vijftien maanden brommen van de rechter. Ook is hij aangeklaagd voor verkrachting, maar hier is hij nooit voor veroordeeld. Of Bernio nog ergens ergens aan de bak kan? Die kans is klein, maar we zijn erg benieuwd naar het volgende plan van deze master ‘scammer’.

Reageer op artikel:
Bernio Verhagen is de voetbalfraudeur van de eeuw
Sluiten