Beren staan op hun achterpoten en zwaaien naar mensen in de dierentuin

Zo ja, niet schrikken, want je moet wel even twee keer kijken als je dit gaat checken. Zijn dit echt dieren, of zijn dit mensen met een berenpak aan? Er zijn opnieuw weer beren beschuldigd of ze niet mensen in een kostuum zijn. Dit nadat er een video op Reddit verscheen waarin twee beren heerlijk chillen en af en toe zwaaien naar voorbijgangers in de dierentuin van Hangzhou, China. Dit is al eerder gebeurd, maar nu duiken dezelfde vragen weer op en dit keer over de maanberen. We nemen een kleine duik in dit bizarre fenomeen.

Eerder dit jaar ging er al een zonnebeer, vaak ook wel de Maleise beer genoemd, in een Chinese dierentuin viraal. Er dook destijds een video op waarin het dier leek te zwaaien naar het publiek, terwijl het op zijn achterpoten stond. Je kan de uitspraak ‘wat een beer van een vent’ ook te letterlijk nemen, meneer De Beer.

Natuurlijk gedrag

Angela, zoals die beer liefkozend wordt genoemd, woont in de Hangzhou Zoo en het dierenpark moest later in een statement zelfs zeggen dit fenomeen ‘niet fake’ was. Als we even op onderzoek gaan, komen we al snel tot de conclusie dat het vrij normaal is voor de Maleise beer om op hun achterpoten te staan. Blijkbaar is deze houding ‘natuurlijk gedrag’ om ‘een beter uitzicht op hun omgeving te krijgen of verre objecten te ruiken’. Maar nu zijn dezelfde vragen weer naar boven gekomen, maar dit keer over maanberen. Maanberen danken hun naam aan de halvemaanvormige vlek op hun borst en worden ook wel de Aziatische zwarte beren genoemd.

Viraal

De beer is in ieder geval los, het brengt behoorlijk wat mensen in vervoering. In een video die op Reddit is gedeeld liggen twee dieren languit en chillen ze op een rotsachtige helling. Mensen op het platform hebben sindsdien hun gedachten gedeeld over de komische video en of ze denken dat het echt is of niet. Het brengt mensen wel in vervoering: “Je vertelt me dat dat geen twee mensen in berenkostuums zijn?!” vroeg iemand. “Dat zijn 100% twee mannen in berenkostuums en niemand kan me iets anders vertellen,” herhaalt een ander. “Een zonnebeer lijkt op een mens in een berenkostuum die probeert een beer te zijn”.

Situatie van de beren

Volgens organisatie Born Free, die opkomen voor de beer in China, neemt de populatie van maanberen helaas af als gevolg van ontbossing. Daarnaast wordt gezegd dat er meer dan 10.000 beren onder verschrikkelijke omstandigheden worden gehouden op boerderijen in China en Vietnam, omdat berengal wordt gebruikt in sommige Aziatische medicijnen.

Het is niet de eerste keer dat er beren worden gespot die capriolen aan het uithalen zij. Check die video hieronder maar even. Plonsen maar!

Reageer op artikel:
Beren staan op hun achterpoten en zwaaien naar mensen in de dierentuin
Sluiten