Bentley dropt spiksplinternieuwe Continental GT

Redactie 30 Aug 2017 Machines

Heel dik nieuws vanuit de Volkswagen Groep. Bentley presenteert namelijk de nieuwe Continental GT. De derde generatie van Continental GT wordt gemixt met hun Mulsanne en de klasse druipt ervan af.

Alleen de tien vierkante meter aan hout in het interieur bewijst de luxe van deze wagen al. Verder herken je er misschien ook de EXP 10 Speed 6 in, die was naar eigen zeggen ook de inspiratie voor deze waggie.

Je kunt alleen al uit drie audiosystemen kiezen van Bang & Olufsen en Naim. De motor van de jongste Continental GT levert 626 pk en 900 Nm koppel. Binnen 3,6 seconden knal je van 0 naar 100 kilometer per uur en de lol houdt bij de max. snelheid van 333 kilometer per uur op. Prima reden om hiermee een bezoekje bij onze Oosterburen te brengen.

De luxe wagen komt in 17 kleuren, met 15 tapijtopties en 15 verschillende interieur variaties. Hoewel de customize mogelijkheden oneindig lijken als je bij Mulliner aanklopt. Bij IAA in Frankfurt gaan we ‘m voor het eerst in het echt zien. Op de prijzen en beschikbaarheid moeten we nog even wachten.

Photo credit: Volkswagen AG.
Bron: Autoblog.

Reageer op artikel:
Bentley dropt spiksplinternieuwe Continental GT
Sluiten