Bentley brengt een ode aan hun Bathurst endurance race overwinning

In 2020 was het voor het eerst dat Bentley als eerste over de streep kwam bij de Bathurst endurance race. Met drie uitstekende coureurs aan het roer van een Continental GT3 wisten de Britten na 2.000 km en 12 uur te winnen. Om deze historische overwinning te vieren brengt Bentley een paar op maat gemaakte auto’s op de markt. Wij vinden vooral de groene editie mega dik, dus laten we daar even beter naar kijken.

De Bathurst enderance race is een 12 uur durende strijd die al sinds 1991 wordt gehouden. De race werd opgericht met het idee dat er gestreden werd met minimaal gemodificeerde productieauto’s. Dit staat tegenover de meeste endurance races waar auto’s getuned en aangepast worden tot ze hun volle potentieel bereikt hebben. Dit geeft een leuk effect, want hierdoor zijn er in de afgelopen 20 races 11 verschillende merken met de overwinning naar huis gegaan.

Continental GT S

De nieuwe speciale editie van de Continental GT S wordt aangedreven door een 4.0-liter V8 die een vermogen van 542 pk levert. Met het nummer 7 overal op de auto weergegeven, wordt er geknipoogd naar de overwinning van Bathurst. Over de kleur kunnen we heel lang praten, maar iedereen zal er zijn eigen mening over hebben. Wij vinden het in ieder geval een bizar vette uitvoering van de Continental.

Bentley
Foto: Bentley Bathurst Endurance Race

Bentley Bathurst

Omdat de speciale editie een straat legale uitvoering is, komt het interieur niet overeen met de race-editie van Bathurst. Niet zo gek natuurlijk, maar misschien toch wel een beetje jammer. Toch heeft het interieur veel luxe linkjes naar de originele uitvoering uit Bathurst. Zowel de groene accenten als de ‘Bathurst’ teksten op de hoofdsteunen zijn een leuke toevoeging. Om af te sluiten is de kaart van het Mount Panorama Circuit, waar de race gehouden wordt, gegrafeerd op het dashboard van de auto. Helaas is er nog geen prijs bekend, maar het zal vast niet gaan over een paar duizend euro.

Reageer op artikel:
Bentley brengt een ode aan hun Bathurst endurance race overwinning
Sluiten