Begin november is er een heel dik festival in Rotterdam

Redactie 27 Sep 2017 Entertainment

Alle feestneuzen en dansfanaten mogen zich opmaken voor een forse Rotterdams party, want van 1 tot en met 5 november wordt daar REC. Festival georganiseerd. Het is de tweede editie van het festival en hier schuilt veel potentie in voor een jarenlange traditie.

De tweede editie is dit jaar al vijf dagen in plaats van de twee van vorig jaar en er komen grote namen richting de havenstad. Bekende Rotterdamse locaties als Annabel, Transport, BAR, Biergarten openen hun deuren, en nu is ook bekend geworden dat Perron weer open zal gaan. Dat is bijzonder, want in 2015 werd de befaamde nachtclub gesloten. Het gebouw staat er echter nog altijd, waardoor is besloten om het tijdelijk weer open te gooien.

Oude techno-tijden herleven in Perron
Ze knallen er gelijk vol in, want op vrijdagavond komt Colin Benders de boel afbreken. Wij hebben die baas (ook wel bekend als die jongen van Kyteman) op Lowlands gezien en we kunnen je verzekeren: dat belooft moddervet te worden. Met een immens modulair synth apparaat produceert hij een stevige portie live techno waarbij stilstaan geen optie is.

Groezelige en donkere tijden herleven in Perron, want het nachtprogramma belooft net zo mooi te worden. Namens Ostgut Ton komen Answer Code Request en Ryan Elliot het beton uit de muren beuken. Je kent ze als het resident label van de mythische technoclub Berghain. Zaterdag wordt het ook al mooi, want dan strijkt het buitenaardse ruimteschip van Hessle Audio neer in de vorm van Ben UFO.

Film
Verder kun je je vermaken met een uitgebreid filmprogramma in Kino. Zo maakt Flying Lotus zijn filmdebuut, met een markante film met muziek van onder meer Flying Lotus zelf en Aphex Twin. The Verge omschreef het al “als de goorste film ooit gemaakt” vanwege de bizarre combi van horror, slapstick en musical. Dat belooft wat. Verder kun je nog veel meer interessante shit ontdekken via Kino Rotterdam. Zo is er ook een docu over de ontdekker van het Coca Cola plopgeluid.
Hiphop
Niet alleen maar elektronische muziek wat de klok slaat, want Joey Bada$$ is ook van de partij. Hij is een van de meest veelbelovende rappers van dit moment en gaat Annabel zaterdag geheid in lichterlaaie zetten.

Klinkt als een heel tof indoor festival toch? Het is twee weken na ADE, dus tegen die tijd ben je allang weer hersteld voor een fikse portie Rotterdams feest. Meer info en tickets kun je hier vinden.

Foto: REC. Festival

Reageer op artikel:
Begin november is er een heel dik festival in Rotterdam
Sluiten