Beavis & Butt-Head komen terug op de beeldbuis

Iedereen die is geboren in dit millenium zal zich vragend achter de oren krabben wie in hemelsnaam Beavis & Butt-head zijn, maar alle nineties kids zullen het illustere tekenfilmduo wel kennen. We hebben nieuws, want ze keren weer terug op tv.

Beavis & Butt-Head

Comedy Central heeft bekend gemaakt dat er twee nieuwe seizoenen in de maak zijn en zullen worden uitgezonden. Beavis & Butt-head zijn twee pubers die in de jaren’90 furore maakte op televisie. De serie begon in 1993 bij MTV. Gedurende vier jaar werden er meer dan 200 afleveringen geproduceerd. Daarnaast kregen ze ook een eigen film, werden er stripboeken uitgegeven, waren er games van het duo en rockten ze een hit met Cher met de remake van de track I Got You babe.

Bij de twee nieuwe seizoenen is de vertrouwde Mike Judge wederom verantwoordelijk voor de inhoud en de stemmen. “Het voelt alsof de tijd weer rijp is om dom te kunnen doen”, zegt hij in een reactie.

‘Stem van generatie’

Comedy Central gaat zich weer richten op een wat ouder publiek en daarbij past een serie als Beavis & Butt-head natuurlijk helemaal. Volgens de televisiezender is het duo een ‘bepalende stem van hun generatie’ en kunnen zij ‘niet wachten om te zien hoe ze zich in deze tijd staande houden’.

We zijn benieuwd of dit gaat lopen. Sowieso genieten van het idee dat je tijdens het zappen plots weer op Beavis & Butt-head terecht kunt komen, en nog met nieuwe afleveringen ook. Hou Comedy Central in de gaten. Dat wordt weer droog grinniken om de domme acties van de twee. Hieronder een paar fragmenten van vroegâh.

In de gym

Lachen

Reageer op artikel:
Beavis & Butt-Head komen terug op de beeldbuis
Sluiten