Barcelona Onder-10 geven demonstratie hoe je een positiespelletje speelt

redactie 19 dec 2018 Entertainment

In de kelderklasse hebben de meeste gasten al problemen om een bal in elkaars voeten te spelen, maar de jongens van Barcelona onder-10 hebben daar geen enkele moeite mee. Als je daar speelt mag dat ook wel, maar als je nagaat dat dit E’tjes zijn die een demonstratie positiespelletje geven, dan vinden wij dat toch best indrukwekkend. 

Het positiespel is zo’n typische Nederlandse oefening die de meeste wel kennen. Zo lang mogelijk het balletje rond spelen binnen een bepaalde ruimte. Eigenlijk is het partijtje zonder doelen, waarbij je op balbezit speelt. Als het loopt dan is het een van de lekkerste trainingsvormen die er is, want je tegenstander van het kastje naar de muur sturen blijft een genot.

Barcelona Onder-10

De jongste jeugd van Barca laat effe zien hoe het echt moet. Kort, kort en lang. Gevolgd door een dribbeltje, om vervolgens een splijtende pass te geven tussen de jongens die in ‘t midden staan. De balafpakkers worden helemaal scheel getikt, laat staan als wij in het midden staan. Dat tiki-taka de kenmerkende speelstijl is van Barça, wordt maar eens bevestigd door deze video. Genieten geblazen!

Reageer op artikel:
Barcelona Onder-10 geven demonstratie hoe je een positiespelletje speelt
Sluiten