850 pk sterke Trophy Truck dendert door de straten van Havana

Redactie 29 mrt 2017 Machines

Cuba is een land vol met autofanaten. De oldtimers worden er bijzonder goed verzorgd, dat moet ook wel omdat Cuba vanwege zijn communistische regime nauwelijks nieuwe auto’s kan importeren, maar de passie bij de Cubanen voor een ronkend scheurijzer wordt er gelukkig niet minder door.

Het leek energiedrankjesfabrikant Monster en bandenmerk Toyo Tires dan ook een goed idee om op het eiland een filmpje op te nemen waarin racekampioen BJ Baldwin de straten en natuurgebieden in en rondom Havana onveilig maakt met zijn 850 pk sterke Trophy Truck die wel tegen een stootje kan. De klinkers worden ongenadig hard uit de straat getrokken door dit brute beest op vier wielen.

Dat de auto van Baldwin wel wat kan hebben, wordt duidelijk na het zien van alle duizelingwekkende stunts die hij maakt. De schokdempers van de wagen moeten ondertussen ergens tegen het dak aan zitten.

De filmindustrie in Hollywood durft tegenwoordig nauwelijks meer indrukwekkende capriolen met auto’s uit te halen zonder hulp van computertjes die het vuile werk opknappen en alles imposant moeten doen lijken. Baldwin heeft daar geen boodschap aan en steekt een dikke Cubaanse sigaar op en trapt het gaspedaal tot op de bodem in.

Reageer op artikel:
850 pk sterke Trophy Truck dendert door de straten van Havana
Sluiten