Waarom jij een badjas in je garderobe moet hebben hangen

Een badjas wordt vaak gebruikt als een comfortabele outfit na een warme douche, een heet bad of een plons in een zwembad. Maar wat dacht je van het heerlijke moment dat jij tanden in een vers gebakken croissantje zet? Ja vriend, ook dan is de badjas het perfecte kledingstuk. Het moge duidelijk zijn: de badjas mag niet ontbreken in jouw slaapkamer. Dat zullen we je nog even uitleggen. 

Badjas voor heren

In de meeste huizen kom je tegenwoordig badjassen tegen. Heb jij al een badjas voor heren aan een haakje hangen? Juist omdat badjassen zo geschikt zijn voor iedereen, zowel mannen als vrouwen, en te vinden zijn in heel veel verschillende varianten, is het een populair kledingstuk.

Een badjas voor iedereen

Badjassen zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Alleen al qua stoffen is de keuze enorm: katoen, zijde, fleece, badstof en zelfs bamboemateriaal. Daarnaast heb je natuurlijk keuze uit verschillende kleuren en verschillende stijlen. De bekendste stijl van de badjas is de zogenaamde kimonostijl. Deze hebben wijde mouwen en een open voorkant. Deze doe je dicht met een band die je om je middel dichtknoopt. Daarnaast heb je ook badjassen met een rits of knopen, of varianten die je over je hoofd aantrekt.

Al sinds de 17e eeuw worden badjassen in Europa gedragen. Thuis, in welnesscentra en door popiconen. De badjas is zelf zo populair dat ze in de loop der jaren een mode-item zijn geworden. Daardoor hoef je ze niet alleen thuis te dragen, maar mogen ze ook als overjas over een trendy outfit.

De eerste badjassen

De badjas is al ruim voor de 17e eeuw bedacht. Oorspronkelijk komt de badjas namelijk uit het oude Japan. Hier werden ze ‘yukata’ genoemd. Destijds waren het nog niet de badjassen van badstof zoals wij ze kennen. In het oude Japan waren het lichtgewicht kimono’s, die vaak tijdens de zomer werden gedragen

Rond de 17e eeuw kwam de badjas naar Europa, en sinds de 19e eeuw werd het woord badjas voor het eerst gebruikt. Een logische naam voor een kledingstuk dat vaak werd gedragen na het baden, en gemaakt werd van badstof of katoen.

Een badjas voor thuis

Ben je als man op zoek naar een badjas? Of naar een heren huispak? Dan is er genoeg te vinden waarin jij kunt relaxen, zonder je persoonlijke look te verliezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een donkerblauwe badjas van badstof? Of een grijze satijnen badjas met een chique uitstraling? Of juist een groene fleecevariant waar je de hele avond in kunt relaxen?

Je ziet het: als je het kan bedenken, dan zal het waarschijnlijk wel te vinden zijn! Handig dus om van tevoren na te denken over welke stijl of kleur je wil, voordat je online of in de winkel gaat zoeken naar een badjas. Grote kans dat je door de keuzestress dan met lege handen of volle tassen thuis komt!

Hou natuurlijk ook rekening met de maat, en pas als het mogelijk is je nieuwe badjas. Badjassen houden vaak dezelfde maten aan als die je al gewend bent: van S tot en met XXL. Toch is het altijd goed om de badjas of het huispak even te passen. Je wil namelijk niet een te strakke variant hebben. Het moet toch een outfit zijn waarin je lekker kunt relaxen!

Naar de winkel voor een badjas

Mocht je nog geen badjas hebben, dan is dit misschien het goede moment om er eentje aan te schaffen! Kies een kleur, maat en stof die je mooi vindt en jou lekker past. Binnen no-time zit jij met je nieuwe badjas relaxed aan het ontbijt of ‘s avonds op de bank.

Reageer op artikel:
Waarom jij een badjas in je garderobe moet hebben hangen
Sluiten