De speelfilm Back to Black over het turbulente leven van Amy Winehouse komt met veel kritiek

De krachtige stem en unieke mix van soul, jazz en R&B maken dat we Amy niet zullen vergeten. De zangeres met iconische eyeliner en bijenkorfkapsel is dertien jaar geleden overleden aan de gevolgen van haar mentale gezondheidsproblemen en verslavingen. Haar turbulente leven is, naast de documentaire, nu ook verfilmd en verschijnt donderdag op het witte doek.

Er is veel kritiek rondom deze film. Er wordt veel gespeculeerd over of de realiteit echt naar voren komt in deze biopic. Fans zijn het ook niet eens met de casting en zijn bang dat het geld verdienen over haar lijden is. Ons lijkt het zeker de moeite waard om deze te gaan bekijken, alleen al voor de geweldige hits die ze heeft gemaakt.

Back to Black

De ultieme Amy Winehouse-film: Back to Black. Het is eigenlijk een soort eerbetoon aan deze legendarische muziekster uit de 21e eeuw. Je weet wel, met die stem die je recht in je ziel raakt. De film zit boordevol Amy’s grootste hits en draait allemaal om haar waanzinnige talent. We duiken ook in haar geweldige gevoel voor humor en die no-nonsense houding die ze overal in stopte. Dat klinkt enorm goed, maar haar leven heeft ook een duisterrandje. Het ging niet altijd over rozen en daarom krijgen we een kijkje in haar voortdurende gevecht met haar innerlijke demonen tot die beruchte knipperlichtrelatie met haar grote liefde – het wordt allemaal blootgelegd. Het is een ritje vol ups en downs, waar cocaïne en een eetstoornis ook nog eens bijhoren.

Kritiek

Fans zijn niet heel blij met de nieuwe Amy Winehouse-film Back to Black. Ze zeggen dat het allemaal een beetje te veel is. Alsof we nog niet genoeg hebben gezien van Amy’s ups en downs. Zij vinden de komst van een biopic onnodig, omdat de documentaire die negen jaar geleden uitkwam het verhaal al vertelt. Fans denken dat de filmstudio gewoon probeert te cashen op Amy’s roem, vooral omdat haar vader, Mitch Winehouse, betrokken is. De kerel die al eerder omstreden projecten over zijn dochter heeft gesteund. Mensen vertrouwen hem niet echt, dus ze denken dat zijn invloed de boel kan verpesten. En dan ook nog de casting. Marisa Abela als Amy. Sommige fans vinden dat ze helemaal niet lijkt op de echte Amy. Hoe kan dat ook anders met zo’n iconische uitstraling? Hopelijk valt het uiteindelijk allemaal wel mee en kunnen we gewoon genieten van de muziek, terwijl we nog even met de neus op de feiten worden gedrukt. Het zal hoe dan ook een schitterende film zijn.

Reageer op artikel:
De speelfilm Back to Black over het turbulente leven van Amy Winehouse komt met veel kritiek
Sluiten