Baanwielrenner krijgt enorme splinter uit de baan door zijn longen

redactie 15 Jul 2019 Entertainment

De 17-jarige baanwielrenner Lorenzo Gobbo moet na zijn rit op de baan als de bliksem naar de intensive care omdat hij een flinke splinter in zijn lichaam heeft die uit de baan steekt. De splinter heeft een gat in zijn longen geboord en is tijdens een drie uur durende operatie uit zijn lichaam verwijderd.

Italiaan Lorenzo Gobbo reed mee met de Europese kampioenschappen onder de 23 in Gent. Op de baan verzamelde een paar rijders zich waardoor er een groepje ten val kwam. De pedalen van één van de fietsen zorgde ervoor dat er een splinter uit de baan stak van ongeveer een halve meter lang. Gobbo had dus ongelofelijk veel pech en kwam zwaar ongelukkig op de splinter terecht.

Herstel

Baas van Cycling Vlaanderen Frank Glorieux ging bij hem langs in het ziekenhuis en vertelde hierover tegen BBC Sports: “After the operation he is recovering well but stays in intensive care to prevent infections. He has not had the best night, but he has no fever and is progressing well. There is a chance that he may go to a normal room tomorrow.” Het komt erop neer dat hij enorm veel geluk heeft gehad. Zo bizar als je beseft dat Gobbo ook gewoon niet buiten westen is geraakt door het hele incident, dit bewijst wel weer dat wielrenners wat dat betreft echt bikkels zijn.

Reageer op artikel:
Baanwielrenner krijgt enorme splinter uit de baan door zijn longen
Sluiten