McLaren eert Formule 1-legende Ayrton Senna met speciale P1 GTR

redactie 21 dec 2018 Machines

Het volgend jaar alweer 25 jaar geleden dat Ayrton Senna overleed. Toch zijn de beelden van hem op het circuit in ons collectieve geheugen gegrift. De Special Operations-afdeling van McLaren heeft ter ere van de dertigste b-day van zijn eerste wereldtitel een speciale uitvoering van de P1 GTR gepresenteerd. 

Senna werd voor het eerst kampioen in 1988 in de McLaren MP4/4. Deze bolide wordt nog steeds gerekend tot een van de meest dominantste auto’s ever.

Racenummer 12

De auto ziet er behoorlijk herkenbaar uit. Het is ook niet zo gek, de McLaren P1 GTR-circuitauto heeft namelijk dezelfde kleuropstelling, alleen het Marlboro-logo is afwezig. Het racenummer 12, was het racenummer van Senna en is dan ook prominent aanwezig. McLaren was ongeveer 800 uur bezig geweest met het lakken van deze bijzonder auto.

Goud

Over de motor weten we eigenlijk niet zo heel veel. Het enige wat we zeker weten, is dat er een 24-karaats gouden hitteschild inzit. De eigenaar van deze bolide krijg er ook een kekke bijpassende helm bij. Door de verschillende aerodynamische aanpassingen in de achtervleugel wordt er zo’n 800 kilootjes aan neerwaartse druk gegenereerd. Het is in ieder geval een dik eerbetoon aan een van de grootste racelegendes uit de geschiedenis. Vergeten zullen we hem zeker niet.

Nog even terug in de tijd naar 1988. Wat was dat mooi zeg.

NU.nl

Reageer op artikel:
McLaren eert Formule 1-legende Ayrton Senna met speciale P1 GTR
Sluiten