Wannahaves: Swarovski Optik onthult een revolutionaire verrekijker met AI integratie

In het afgelopen jaar hebben we als samenleving ten minste twee dingen geleerd: kunstmatige intelligentie kan behulpzaam zijn en kunstmatige intelligentie kan beangstigend zijn. Met hele industrieën die bedreigd worden, serieuze vragen over intellectueel eigendom en de langstdurende acteursstaking die Hollywood heeft getroffen, maakt AI golven die veel groter zijn dan we ons konden voorstellen. Sommige merken gebruiken deze baanbrekende technologie echter om onze ervaringen op de meest onwaarschijnlijke gebieden te verbeteren, Swarovski is daar een voorbeeld van!

AX Visio

Onthuld op de CES-vakbeurs die net voorbij is, verbetert de AX Visio niet alleen de manier hoe wij nu gebruik maken van verrekijkers in de natuur, maar is die ook baanbrekend voor de mensen die denken dat ze nooit verrekijkers nodig hebben. Als je een futuristische soort scope zoekt die je alle info over het object dat je bekijkt geeft, hebben we goed nieuws voor je. Deze slimme verrekijker geeft je nu realtime informatie over wat je ziet, met meer dan 9.000 soorten flora en fauna in zijn database op dit moment. Hoewel er al smartphone-apps beschikbaar zijn die bepaalde dieren kunnen identificeren met behulp van de camera van je telefoon, wordt dat natuurlijk moeilijk met schuwere dieren, helaas zijn dit vaak de dieren die je wil zien.

Visionair

In samenwerking met de Swarovski Optik Outdoor App beschikt de AX Visio 10×32 ook over een geïntegreerde camera waarmee je foto’s en video’s kunt maken van wat je ook bekijkt, of het nu kolibries of bergeitjes zijn. Voor degenen die nog nooit door de kijker van Swarovski hebben gekeken, weet dat er weinig zijn die dat leventje aantikken, het verschil is direct merkbaar qua kleur en helderheid van je beeld. Na ongeveer vijf jaar speeltijd aan dit project, heeft het Oostenrijkse merk ook Marc Newson ingeschakeld om effe zijn ding te doen voor het ontwerp.

Als je hoopt de AX Visio in handen te krijgen, raden we aan om nu alvast wat spaarcentjes opzij te zetten want hij is niet cheapy. Voor een zacht prijsje van €4.640 kan je de slimste verrekijker tot nu toe kopen op de website van Swarovski Optik.

Reageer op artikel:
Wannahaves: Swarovski Optik onthult een revolutionaire verrekijker met AI integratie
Sluiten