Vrouw ziet wasabi aan voor avocado en beland in het ziekenhuis

redactie 26 Sep 2019 Entertainment

Naar onze mening ben je niet helemaal lekker als je een enorme bak avocado naar binnen wilt werken. Maar goed ieder z’n ding. Een 60-jarige Israëlische vrouw voelde die drang wel en nam een behoorlijke hap van de groene smurrie. Achteraf gezien bleek het geen avocado maar wasabi te zijn. Ai!

Oeps…

De desbetreffende vrouw was bij een trouwerij en kreeg een beetje trek. Haar ogen vielen op een schaal ‘avocado’. Ze schepte een flinke dot op haar bord en nam weer plaatst aan haar tafel. Eenmaal daar nam ze een grote schep en merkte al gauw dat er iets goed mis was. Zoals je waarschijnlijk wel weet is wasabi nou niet echt iets waarvan je grote hoeveelheden in een keer wilt eten. En dat was nou precies wat deze arme dame tot zich had genomen. Het kleinste beetje wasabi kan al heel intens zijn en zorgen voor waterige ogen, een brandend gevoel in je mond en neus en een onplezierig tripje naar het toilet.

Er werd al snel een ambulance gebeld voor deze vrouw in nood. Toen ze in het ziekenhuis arriveerde stelde doktoren vast dat ze last had van takotsubo cardiomyopathy, beter bekend als ‘Broken Heart Syndrome’. De symptomen hiervan zijn vergelijkbaar met een hartaanval, gelukkig voor deze mevrouw is dat in een maandje over. Volgende keer dus even goed oppassen met wat je in je mond propt.

De naam avocado komt van het Nahuatl-woord ahuacatl, dat overigens ook ‘teelbal’ betekent. Zo! dan weet je dat ook weer.

spicy tongue GIF

 

Reageer op artikel:
Vrouw ziet wasabi aan voor avocado en beland in het ziekenhuis
Sluiten