Authentieke Porsche 911 Targa van de Rijkspolitie staat te koop

redactie 28 sep 2016 Entertainment

In Nederland had je van 1945 tot 1996 de Rijkspolitie. Zij gebruikte een hele hoop voertuigen waaronder de Alfa Romeo Spyder of de Citroën H busjes. Het meest opmerkelijk voertuig wat gebruikt werd door de politie moet toch wel deze Porsche 911 zijn. Ze hadden in 30 jaar tijd meer dan 500 ervan gebruikt. Er zijn er niet veel meer van over, maar deze is nog in goede staat en wordt binnenkort geveild. Interesse? Eerst even het verhaal over de politie Porsches, want dat de politie met Porsches rondreed is al opmerkelijk genoeg.

Vanaf 1962 ontstond binnen de Rijkspolitie een speciale eenheid, de Algemene Verkeers Dienst (AVD). Zij droegen witte uniformen met oranje helmen, ze hadden snelheid op de weg nodig vandaar dat de Porsches 911 werden aangekocht. Ze gebruikte de Targa’s tot 1993, vanaf dat jaar was de AVD over gegaan op Volvo’s. Door het open dak hadden de agenten een goed overzicht en konden ze opstaan om bijvoorbeeld aanwijzingen aan andere weggebruikers te geven.

Deze specifieke Porsche was door de politie in gebruik tot 1991. Hij is recentelijk opgeknapt door het Italiaanse Porsche Centro Assistenzo Pordenone. De huidige eigenaar heeft ervoor gezorgd dat alle accessoires, gereedschappen en onderdelen die horen bij de authentieke auto van de Rijkspolitie erop en eraan zitten. Zelfs het originele uniform krijg je erbij. Hij gaat binnenkort geveild worden door Bonhams en de verwachte opbrengst ligt tussen de $101.000 en $168.000. Dan krijg je wel een van de vetste auto’s en eentje met een goed verhaal.

 

Reageer op artikel:
Authentieke Porsche 911 Targa van de Rijkspolitie staat te koop
Sluiten