Australië viert de feestdagen terwijl het in de schaduw bijna 50 graden is

redactie 27 dec 2018 Entertainment

Doordat Daniel Ricciardo en z’n landgenoten op het zuidelijk halfrond leven, is het daar zomer als het hier winter is en vice versa. Dat betekent dat ze down under gewoon met een kerstboompje op het strand kunnen zitten. Al wordt het op sommige plekken in Australië nu zo warm dat je niet eens op het strand wil zitten.

In de heetste delen zoals Marble Bar, een plaats in Noordwest-Australië, wordt verwacht dat het acht dagen op rij meer dan 45 graden Celsius zal worden, met een verwachtte uitschieter van 49 graden. Gemeten in de schaduw welteverstaan. Airco’s for the win.

Dodelijke hitte

Naar schatting overlijden er als gevolg van het hoog klimmende kwik elk jaar zo’n tien mensen. Het zijn vooral ouderen, kinderen en zwangere vrouwen voor wie de hitte dodelijk kan zijn. Uitdroging ligt met deze temperaturen op de loer. Het is dan ook niet voor niets dat plekken met goede airco’s zoals winkelcentra en bioscopen mateloos populair zijn in deze benauwde dagen. Een voordeel: vrouwen als Belle Lucia, Shanina Shayk en Madison Edwards zullen verdomd weinig kleren aan hebben deze dagen.

NOS

Reageer op artikel:
Australië viert de feestdagen terwijl het in de schaduw bijna 50 graden is
Sluiten