Aurora Powertraines produceert de eerste compleet elektrische sneeuwscooter

redactie 28 Sep 2019 Machines

Tegenwoordig lijkt alles de overstap te maken naar elektrisch met nadruk op auto’s en motoren. De elektrische revolutie bereikt nu ook de koudste delen van de aardbol. Aanschouw de allereerste volledig elektrische sneeuwscooter. 

Aurora

De eSled is het product van Aurora en zorgt ervoor dat je stil en duurzaam over het witte poeder kunt racen. Van origine was dit voertuig bedacht voor de Aurora eMotion ervaring. Dit avontuur zou bestaan uit een arctische safari waarmee maximaal zestien volwassenen het met sneeuw bedekte landschap van Rovaniemi in Finland doorkruisen op zoek naar wilde dieren, fotomomenten en een milieuverkenning. En dat gaat natuurlijk niet lukken met het harde gejank van een rokende reguliere sneeuwmobile, die ook nog eens heel bevuilend is voor het oh zo belangrijke klimaat.

Momenteel kun je uit twee verschillende uitvoeringen kiezen. De 80 kW touring-editie of de 100 kW utility. De ene heeft een topsnelheid van 98 km/p en de andere tikt de 104 aan. Zet’m maar op je verlanglijstje voor de volgende sneeuwvakantie.

Reageer op artikel:
Aurora Powertraines produceert de eerste compleet elektrische sneeuwscooter
Sluiten