Nieuwe Audi S8 is de snelste versie van het meest luxueuze model

Redactie 2 Jul 2019 Machines

Als we daar de nieuwe Audi S8 niet hebben! De natte droom van elke stropdas dragende man met liefde voor snelheid. Op dat gebied zal de S8 je zeker niet teleur gaan stellen.

Genoeg vermogen in Audi S8

Het vlaggenschip van de luxe Audi-limo’s is uitgerust met een 4,0 liter TFSI V8 (met dubbele turbo) die liefst 571 pk en 800 Newtonmeter aan koppel levert. Exacte specs over acceleratie zijn nog niet gedeeld, wat we wel weten is dat ‘ie is begrensd op 250 km/u (en dat je die begrenzer eraf moet halen). Verder is de quattro vierwielaandrijving voorzien van een sportdifferentieel waardoor je ook in de bochten kan rekenen op de nodige grip en snelheid. Diesel liefhebbers kunnen overigens doorlopen want de S8 komt er niet in dieselvorm, iets dat wij uiteraard alleen maar toejuichen.

Audi S8 zijkant

Looks

De S8 verschilt niet zo heel veel van de normale A8, maar hij is natuurlijk wel net even wat sportiever gemaakt. Je kunt ‘m herkennen aan subtiele S8 details in de voorbumper, buitenspiegelkappen en de dikke dubbele uitlaatpijpen. Ook kun je 21 inch velgen aanvinken in het optiepakket. Binnenin de hypermoderne cockpit gaat alles digitaal via de twee grote schermen in het dashboard.

Audi S8 interieur

Snufjes

Uiteraard zit de S8 bomvol luxe. De oude van dagen zullen ongetwijfeld blij worden van een nieuwe optie. Als je de portiergreep vastpakt dan wordt de carrosserie namelijk als de wiedeweerga met 50 mm verhoogd zodat je nog comfortabeler kan in- en uitstappen. Ook wel relaxed als jij weer eens spierpijn hebt nadat je je hebt uitgeleefd in de gym. Verder kun je de optie aanvinken voor 38 rijassistentiesystemen, HD matrix LED-koplampen met Audi laserlight en OLED achterlichten (doen). Ook wel tof is dat de auto in de Comfort + rijstand zich aanpast in de bochten. Weet je nog dat je als klein jongetje achterin met z’n allen degene in de hoek ging pletten als je door de bocht ging? Dat is verleden tijd met de S8. De carrosserie van de auto leunt maximaal 3 graden in de bocht met als gevolg dat iedereen in de auto netjes rechtop blijft zitten.

Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Audi zegt in aanloop naar de introductie meer informatie bekend te maken over de Audi S8. We wachten geduldig af. Mocht je liever wat bruters hebben dan deze Duitse finesse, dan moet je misschien kijken bij de nieuwe Dodge Charger.

Reageer op artikel:
Nieuwe Audi S8 is de snelste versie van het meest luxueuze model
Sluiten