Nieuwe Audi RS6 laat de stoere vaders naar de dealers rennen

redactie 21 Aug 2019 Machines

Goed nieuws van onze oosterburen want Audi heeft de nieuwe RS6 aangekondigd! De details over de motor zijn binnen en dit kan natuurlijk alleen maar een beest zijn. De Duitsers weten wel hoe ze een wagentje moeten bouwen.

Het is alweer de 4e generatie van de RS6, maar van ouderdom is nog totaal geen sprake. Deze stationwagen van Audi staat al jaren bekend om zijn uitstekende rij-eigenschappen, laadvermogen en heerlijke prestaties op het circuit. Je kunt deze auto’s altijd heerlijk op hun staart trappen.

FHM-Audi RS6

Met het nieuwe model van de Audi RS6 is dat niet anders. De krachtigste, en daarmee ook snelste variant van de gestroomlijnde station weet maar liefst 600 paardenkrachten uit de 4.0 liter V8 te persen. Door dit ronkende blok tikt deze auto in drieënhalve seconde de 100 km per uur aan en in een kleine twaalf tellen zit ie alweer op de 200!

Om dit vermogen allemaal in goede banen te leiden is de Audi begrensd op 250 km per uur, maar dit is met een optiepakketje op te voeren tot boven de 300. We hoeven je dus niks meer te vertellen als je bij de dealer staat.

Ook de Duitse fabrikant gaat met zijn tijd mee waardoor de RS6 met allerlei snufjes klaar voor de toekomst is. Zo beschikt het motorblok over cilinderuitschakeling. Bij weinig inspanning haalt de motor tot maximaal vier cilinders uit de running. Daar merk je niets van, totdat je bij de pomp staat. Ideale wagen voor de vader met 3 kinderen en een labrador in de achterbak die ook op de linkerbaan geen modderfiguur wil slaan.

Autobahn

Reageer op artikel:
Nieuwe Audi RS6 laat de stoere vaders naar de dealers rennen
Sluiten