De Audemars Piguet Royal Oak UAE edition: een peperduur turquoise wonder

Horlogeliefhebbers opgelet! Guess what? Deze oogverblindende Audemars Piguet Royal Oak UAE-editie. Het is een van de slechts 75 ooit gemaakt. Nu moet je er effe beter voor gaan zitten, want een van deze baby’s ligt voor het oprapen. Dat kost je dan wel 500.000 dollar.

Deze 41 mm knaller, bekend als de Ref. 26613ST, is een visueel feest van door Gerald Genta ontworpen handtekeningen die de uitmuntendheid van Royal Oak uitstralen. We hebben het over een roestvrijstalen kast, die iconische achthoekige vorm en alle kenmerken van Genta’s genialiteit. Maar dit is de twist: het is niet zomaar een Royal Oak. Het is een gamechanger.

Foto: Diamond Watches London

Yas Marina circuit

Stel je dit eens voor: een levendige turkooisblauwe wijzerplaat die niet alleen je aandacht trekt, maar je ook praktisch in zijn ban trekt. Waarom turkoois, vraagt ​je je af? De inspiratie achter deze prachtige tint komt rechtstreeks van het Yas Marina F1 Grand Prix-circuit in Abu Dhabi. Ja, ze hebben de snelheid, glamour en adrenaline van de racewereld overgenomen en in de essentie van dit horloge gegoten.

Vleugje hemelse charme

Maar dat is niet alles. Kijk naar de wijzerplaat en je ziet het klassieke structuurpatroon ‘Grande Tapisserie’ van Audemars Piguet. Die subwijzerplaten? Ze zijn niet alleen voor de show. Ze zijn een begrip op het gebied van functionaliteit, die tikken om de dag-, datum- en maandweergave aan te geven, aangevuld met een maanfase-venster, voor dat vleugje hemelse charme.

Foto: Diamond Watches London

Uniek uurwerk

We weten wat je denkt. Een RVS Royal Oak met al deze eigenschappen? Het is alsof je het beste van twee werelden heeft: klassieke elegantie en geavanceerd design. De ref. 26613ST is niet zomaar een uurwerk; het is een kunstwerk, een harmonieuze mix van traditie en innovatie die het onderscheidt in de wereld van luxe horloges.

Foto: Diamond Watches London

Zeker, 500.000 dollar is geen kleingeld, maar beschouw het als een investering in een stukje horloge geschiedenis, een verbinding met de hoogvliegende wereld van VIP’s in het Midden-Oosten.

Reageer op artikel:
De Audemars Piguet Royal Oak UAE edition: een peperduur turquoise wonder
Sluiten