Astronaut geeft dj optreden in de ruimte en scoort primeur

redactie 15 Aug 2019 Entertainment

Astronaut Luca Parmitano heeft geschiedenis geschreven. Hij trad niet op vanuit een dj-booth op een dik festival, maar vanuit de ruimte. Ja, echt. Tijdens zijn optreden zat hij in het internationale ruimtestation ISS, dat in een baan rond de aarde draait. De muziek speelde hij niet voor buitenaardse wezens, maar gewoon voor zo’n 3000 mensen op aarde op een cruiseschip bij Ibiza. Wat een tijd om in te leven.

Luca is de eerste astronaut die vanuit de ruimte een optreden als dj gaf. Hij gaat met zijn optreden de boeken in en zal verzekerd zijn van een plek in de muziekgeschiedenis, want zoiets bijzonders is nog nooit eerder voorgekomen. Onze fantasie gaat gelijk met ons op de loop, want wij zien het eerste festival in de ruimte wel voor ons. De Europese ruimtevaartorganisatie ESA meldt dat het optreden niet alleen om de muziek draaide, maar dat de astronaut tussendoor de mensen op de cruise ook een hoop heeft bijgeleerd over zijn missie.

Astronaut die dj wordt

Om zijn dj skills wat bij te spijkeren kreeg de ruimtevaarder les van de Duitse dj Le Shuuk. Hij zou de Italiaan uitgelegd hebben hoe hij tracks moest mixen. Le Shuuk zou een persoonlijke playlist gemaakt hebben die Luca kon meenemen naar het station. Daarnaast stelde de dj speciale dj-software beschikbaar die op de tablets van de astronaut werd gezet.

Hoe het optreden er ongeveer uitzag? Check het hieronder.

 

Reageer op artikel:
Astronaut geeft dj optreden in de ruimte en scoort primeur
Sluiten