Nieuwe Aston Martin Vantage komt met 665pk wel erg sterk uit de verf

In 2017 maakte Aston Martin ons al blij met de huidige generatie van hun Vantage modellen. Het andere model van de Britse autofabrikant dat we kenden als DB11 werd eerder al omgedoopt tot de DB12. De Aston Martin Vantage serie lijkt nu in die voetsporen te treden met de nieuwe variant van deze iconische auto.

De Aston Martin Vantage is dus geen volledig nieuw geproduceerde auto, maar eigenlijk een verbetering op de oude versie van de wagen. Dit is aan verschillende kanten van de auto te zien. Toch is de meest opvallende verandering de frontlook van de auto.

Looks

De looks van de nieuwe Aston Martin Vantage zijn aanzienlijk verbeterd. Dit is aan de voorzijde vooral te zien aan de rondere koplampen die in de plek zijn gekomen voor de kleine koplampen waarmee de Vantage voorheen uitgerust was. Aan het achterwerk van de auto lijkt weinig te zijn veranderd. Dit kunnen we overigens niet zeggen over het interieur van de auto, want daarvan herken je niks meer terug. Waar wij eerder al schreven over het volledig vernieuwde interieur van de DB12, lijkt hetzelfde te zijn gebeurd voor de Vantage-serie. Het interieur is volledig uitgerust met een wisselwerking van touchscreen en oude vertrouwde buttons. Aston Martin houdt het dus klassiek, met een subtiele touch van moderne innovatie.

Prestaties Aston Martin Vantage

Interieur en exterieur zijn allemaal leuke feitjes als het gaat over zo’n sportauto van de Britse autogigant. Toch is uiteindelijk iedereen benieuwd naar de prestaties van de nieuwe Vantage. Hoewel de V12 motor het nieuwe exemplaar niet zal voorzien, blijft het een droom onder de motorkap. Met 155pk meer dan het oude exemplaar levert de biturbo 4.0 V8 motor tegenwoordig 665pk. In samenwerking met de meegeleverde 800nm koppel is dit dé combinatie om jou in 3,5 seconden naar de 100km/u te brengen. Mocht je het hogerop zoeken en dat 100km/u rijden niks vinden, dan ondersteunt de auto je tot 325km/u topsnelheid. Dit is een verbetering van 11km/u.

De vanaf prijs van de auto begint bij 160.000 Britse Pond, even doorsparen dus.

Reageer op artikel:
Nieuwe Aston Martin Vantage komt met 665pk wel erg sterk uit de verf
Sluiten