Assassin’s Creed Origins is één van de beste games van dit najaar

Redactie 29 okt 2017 Entertainment

We zijn dit najaar al behoorlijk verwend met een aantal toffe games. Deze week kunnen we onder andere Assassin’s Creed Origins aan dat lijstje toevoegen. Assassin’s Creed Origins is de heruitvinding van de serie met een hele toffe setting, uitstekend vechtsysteem en heel erg veel content.

Assassin’s Creed Origins neemt je mee naar het Oude Egypte waar je kennis maakt met ene Bayek. De beste man is de beschermheer van het woestijnstadje Siwa, die een relatief rustig leven lijdt. Het gaat echter mis als hij op een dag wordt overmeesterd door een mysterieuze groep, die een bepaalde schat van hem willen hebben. Door een paar ongelukkige samenlopen van omstandigheden wordt zijn zoon daarbij vermoord en wil Bayek nog één ding: wraak.

Zo begint de game, maar gelukkig wordt al snel duidelijk dat Assassin’s Creed Origins meer is dan een wraaktocht. Je leert al snel dat Bayek diepere persoonlijkheidslagen heeft en boeiend is om grootse avonturen mee te beleven, waarbij de game vol zit met kwaliteit. Dit zijn daarbij de drie absolute hoogtepunten.

De wereld is gigantisch

De grote hoofdrol naast het interessante personage is in de game weggelegd voor de fantastische wereld. Vanaf het allereerste moment dat je de wereld van Assassin’s Creed Origins betreedt, ben je onder de indruk van de schaal. Een mooi moment daarbij is het moment dat je van het begingebied overgaat naar een andere locatie en dan de wereldkaart opent. Daarbij dacht je dat het begingebied enorm was, maar uiteindelijk slechts een fractie blijkt te zijn van het grotere geheel. Het is eenzelfde soort effect als dat we destijds bij Zelda Breath of the Wild hadden. En gelukkig is het ook een wereld waar van alles te doen is. Overal waar je komt zijn er burgers die jouw hulp goed kunnen gebruik en ga je zodoende van de ene naar de andere quest.

Vechtsysteem boeit

Bij veel quests wordt er van je verwacht dat je diverse vijanden afmaakt. Het is dan fijn om te constateren dat Assassin’s Creed Origins is uitgerust met een zeer fijn vechtsysteem. Daarin heb je meer vrijheid dan in vorige delen en hoef je niet de hele tijd op een counter te wachten. Wel moet je rekening houden met het soort vijand dat je voor je hebt staan. Soms moet je een vijand ontwijken en vanuit zijn rug de aanval uit te voeren, terwijl je in andere gevallen een zware aanval moet doen om zo door zijn verdediging heen te beuken. Ook krijg je te maken met een groots en divers arsenaal aan wapens die je kunt gebruiken, waarbij elk wapen weer andere voor- en nadelen met zich meedraagt. Het komt er op neer dat elk gevecht in de game de moeite waard is en je continu door wilt gaan om te vechten.

Ziet er waanzinnig uit

Omdat het oog ook iets wilt, is het ook mooi om te zien dat Assassin’s Creed Origins er fantastisch uit ziet. Het is mooi in zijn grootsheid, maar ook in zijn details. Wij kunnen enorm genieten van de vergezichten die je ziet als je in de woestijn op een hoge duin staat, maar het is minstens zo indrukwekkend om door een grote stad te lopen en daar alle details op je in te laten werken. Het is een game die je kunt zien als een soort digitale reisgids door het verleden. Je loopt langs klassieke Wereldwonderen zoals de Piramides, The Great Lighthouse en de Great Library en kunt die ook nog eens allemaal beklimmen. En dat alles onder een prachtige woestijnzon.

Assassin’s Creed Origins verschijnt op 27 oktober en is dan beschikbaar op de Xbox One, PlayStation 4 en pcReageer op artikel:
Assassin’s Creed Origins is één van de beste games van dit najaar
Sluiten