Sightful dropt de eerste AR-laptop ooit en deze heeft geen fysiek scherm

Laptops hebben vaak een probleem: hun scherm. Er is er maar één, die is in veel gevallen ook nog te klein en te ver weg. Sightful denkt dat het dat probleem heeft opgelost met hun AR-laptop, genaamd de Spacetop. Een laptop die het scherm volledig verwijdert en augmented reality gebruikt om een 100-inch virtueel scherm te creëren dat voor je gezicht zweeft.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, heeft deze laptop dus niets met de ruimte te maken.

AR-laptop

In plaats daarvan wordt het gepitcht als ‘s werelds eerste ‘AR-laptop’. Het woord ‘space’ verwijst naar de grote hoeveelheid ruimte op dat virtuele scherm van 100-inch. De Spacetop is in zijn totaal een schermloos toetsenborddeck met een AR-bril erop aangesloten.

Wanneer je die bril opzet, zie je je bureaublad voor je in de lucht geprojecteerd. Je bedient het met de toetsen en het touchpad, zoals je ook bij een fysieke laptop zou doen. Dit is volgens Tamir Berliner, CEO van Sightful, de voor de hand liggende toekomst van computers. Er komt een tijd dat alle elektronische taken, van webdesign tot gaming, worden gedaan terwijl je door een AR-bril tuurt. “We kijken uit naar de dag dat we de laptops die we vandaag hebben, vergeten”, vertelde Berliner.

AR-laptop
Foto: Sightful

Bril

Als je de bril op zet, verschijnt er een enorme, gebogen virtuele monitor voor je, die boven, onder en opzij reikt. Je kan venster-apps vastzetten en de grootte ervan wijzigen: Gmail, YouTube, Word, Microsoft Teams, het kan allemaal. De Spacetop is een apparaat dat je zou kunnen in een vergaderruimte werkt waar je een groter scherm wilt en iedereen mee kan kijken naar wat er besproken wordt. Dan hoef je niet eerst weer met een HDMI te prutsen in je laptop tijdens het aansluiten op het grote scherm.

De Spacetop, kost $ 2.000 en is speciaal gebouwd als een zakelijke tool. Mocht je interesse hebben, dan moet je snel handelen: Sightful nodigt slechts 1.000 early adopters uit om de definitieve hardware te kopen, waardoor ze de kans krijgen om feedback te geven over volgende producten. En zo kunnen ze bij Sightful blijven verbeteren.

Reageer op artikel:
Sightful dropt de eerste AR-laptop ooit en deze heeft geen fysiek scherm
Sluiten