Met de Vision Pro ontketent Apple de toekomst van technologie

Spannend nieuws voor tech-enthousiastelingen: de Vision Pro-headset van Apple ligt 2 februari in de VS in de schappen! Deze gadget, die een prijs heeft van 3.500 dollar, maakt naam als ‘werelds eerste ‘ruimtelijke computer’.  

Volgens Apple CEO Tim Cook betreden we het tijdperk van ruimtelijk computergebruik met de Vision Pro, die volgens hem het meest geavanceerde consumentenelektronica-apparaat is dat ooit is gemaakt. Het apparaat beschikt over een revolutionaire en magische gebruiksinterface die de manier waarop we verbinding maken, creëren en verkennen opnieuw zal definiëren.

Futuristisch wonder

De Vision Pro maakt voor het eerst zijn debuut tijdens de Worldwide Developers Conference 2024 in juni. Deze brilachtige headset draait op het nieuwe visionOS en biedt een meeslepende interface die volledig door handen, ogen en stem wordt bestuurd, behoorlijk futuristisch als je het ons vraagt.

Aan opties geen gebrek!

Apple werkt sinds de preview samen met interne en onafhankelijke appontwikkelaars om meer dan een miljoen compatibele apps va de App Store naar de Vision Pro te brengen. Er zal dus geen tekort zijn aan opties als het gaat om het verbeteren ban jouw ervaring met dit geavanceerde apparaat.

Details

Om effe in wat technische details te duiken, de Vision Pro is voorzien van de M2chip van Apple en de nieuwe R1-chip. Met 256 GB opslagruimte, ruimtelijke audio en micro-OLED-technologie, verpakt het maar liefst 23 miljoen pixels in twee schermen, wat zorgt voor een eersteklas visuele ervaring.

Vision Pro

Voor degenen die graag dit wonder in handen willen krijgen, beginnen de pre-orders online op vrijdag 19 januari om 17:00 uur Amerikaanse tijd. In Europa zouden wij nog effe geduld moeten hebben… meer nieuws volgt!

Reageer op artikel:
Met de Vision Pro ontketent Apple de toekomst van technologie
Sluiten