Apple onthult: dit is de grootste MacBook Air ooit

Het was de week van Apple. De nieuwe VR-bril maakte indruk en was meteen groot nieuws. Die zal ongetwijfeld weer voor een revolutie binnen technologieland zorgen maar we moeten nog wel effe op de Vision Pro wachten. Die komt pas volgend jaar ergens. Ondertussen heeft Apple wel een zoethoudertje in vorm van een nieuwe laptop. Ofja, nieuw… Hij heet gewoon weer MacBook. Toch is ‘ie wel de moeite waard.

MacBook Air 2023

We kennen de MacBook Air natuurlijk allemaal als het kleine instapmodel van Apple. Alleen klein is ‘ie al lang niet meer. Het nieuwste model meet 15,3 inch, diagonaal over het scherm. Waar de MacBook Pro de laatste jaren steeds kleinere versies krijgt (hij bestaat nu ook als 13” en 14”), wordt de Air dus een formaatje groter. Wel blijft ‘ie nog steeds megadun. Net iets meer dan een centimeter.

MacBook
Foto: Apple

Ook de prestaties blijven Apple-waardig. Ook deze nieuwste MacBook Air heeft het bedrijf voorzien van zijn eigen M2-chip. Daarmee gaat alles een stuk sneller, van video’s monteren tot Netflixen. Hij is maar liefst twaalf keer sneller dan de snelste MacBook Air met een Intel-chip. Ook gaat de batterij tot wel achttien uur mee. Als je dus een keer je oplader bent vergeten, hoef je je geen zorgen te maken. Een dag op je werk houdt ‘ie echt wel vol.

Ook de rest van de laptop is weer een indrukwekkend staaltje techniek. Zomaar een greep: het Liquid Retina-scherm kan 1 miljard kleuren weergeven, de camera filmt je in 1080p HD-resolutie en het geluid is verzorgd door Dolby Atmos. In tegenstelling tot de Vison Pro is de nieuwe MacBook Air wel meteen te verkrijgen. De prijs begint bij €1599. Uiteraard kun je hem weer helemaal naar wens samenstellen. Kan ‘ie wel iets duurder van worden.

Reageer op artikel:
Apple onthult: dit is de grootste MacBook Air ooit
Sluiten