Angstaanjagende SUV Jeep Trackhawk brult met 707 pk Hellcat-blok de wegen plat

Redactie 11 apr 2017 Machines

Make America Great Again begint steeds meer werkelijk te worden. Waar Trumpie eerst al in niet mis te verstane worden duidelijk maakte dat de US and A weer moeten gaan winnen en de beste moeten zijn, echoot de boodschap nu ook in de fabriekshallen van de auto-industrie.

Chrysler bereidt zich voor op de productie van de Jeep Grand Cherokee Trackhawk en maakt een waar spektakel van deze beestachtige SUV die op ieder terrein uit de voeten moet kunnen.

In het laatste kwartaal van dit jaar staat de Trackhawk bij de dealers en kun je overwegen je zuurverdiende centen aan dit monsterlijke apparaat uit te geven. Natuurlijk geven we je ook deskundig advies welke versie je dan moet bemachtigen.

Chrysler haalt namelijk de ontzagwekkende Supercharged 707 pk sterke Hellcat Hemi V8 van stal om deze SUV van het nodige vermogen te voorzien. Dit blok kauwt met een beetje melk erbij het asfalt als cruesli op de vroege morgen en slurpt benzine alsof klimaatverandering onzin is en er zes keer per jaar een Elfstedentocht kan worden geschaatst.

Die Hellcat-versie zorgt voor zo enorm veel kracht dat je met deze ruim 2 ton wegende wagen binnen 3,5 seconde op de 100 kilometer per uur zit. Het is nu wel duidelijk wat Trump bedoelde met zijn bekende slogan.

Wie heeft er immers niet een SUV nodig waarmee je de kids veilig naar school kan brengen en onderweg ook nog even een dragrace kan winnen? Reusachtige remschijven van Brembo zorgen er daarnaast voor dat je niet bang hoeft te zijn dat je een klaar-over raakt bij het oversteken.

De Trackhawk blijft wel een Jeep en dat betekent dat het gevaarte off-road ook zijn mannetje moet staan. Met twee standen om het vermogen te verdelen over de wielen en nog eens vier om voor iedere ondergrond de juiste grip te hebben, twijfelen we er niet aan dat het wel goed gaat komen met de Grand Cherokee.

Maxim

Reageer op artikel:
Angstaanjagende SUV Jeep Trackhawk brult met 707 pk Hellcat-blok de wegen plat
Sluiten