Wie is Andrew Tate en waarom is er zoveel ophef over hem?

Video’s van snelle auto’s, verhalen over veel geld en vrouwen. Dit vertelt hij allemaal vanachter een grote zonnebril en met een sigaar op de lip. Afgelopen jaren heeft Andrew Tate heel wat stof doen opwaaien na een hoop controversiële uitspraken over vrouwen. Maar welk leven gaat er schuil achter ‘Cobra Tate’?

Vroeger had de 37-jarige Engelsman een glansrijke kickbokscarrière. Hierna heeft hij allerlei manieren gehad om geld te verdienen. Zelf gaf hij in zijn podcast aan dat hij werkte met de grootste casinomagnaten van Roemenië. Later leerde hij via zijn eigen Hustlers University jonge mannen de regels van het leven en manieren om geld te verdienen.

Uitspraken

‘’Depressie bestaat niet,’’ is een populaire quote uit het brede repertoire dat Andrew Tate erop nahoudt. Depressie zou volgens hem een wapen zijn om mannelijkheid te verwoesten. Mensen die eraan lijden zouden simpelweg te lui zijn om hier iets aan te doen. Ook maakte de influencer veel tongen los met de stelling: ‘’jonge vrouwen zijn aantrekkelijker voor de man omdat ze makkelijker te beïnvloeden zijn en minder bedpartners hebben gehad.’’ Deze uitspraak maakte Tate niet bepaald populair en hij ontving online veel haat. Dit is nog maar een kleine greep uit Tate’s controversiële uitspraken die verschenen op TikTok over vrouwen, mannelijkheid en geld.

TikTok

TikTok ontplofte vorig jaar nadat er video’s van Andrew Tate verschenen. Hij is in totaal zo’n 17 miljard keer bekeken zijn. In deze video’s praatte hij in zijn eigen podcast over de rechten die vrouwen volgens hem hebben. Zo zouden vrouwen verantwoordelijk zijn voor hun eigen verkrachting en zijn vrouwen eigendom van hun man. Bizarre uitspraken, die logischerwijs in het verkeerde keelgat schoten. Desalniettemin werd Tate ook populair bij bepaalde groepen jonge gasten. Deze jongens zijn bezig met ondernemen waardoor de Britse influencer een voorbeeld voor hen is. Zij verdedigen online de uitspraken van Tate en kopiëren zijn leefstijl. Hiervan staan diverse voorbeelden op social mediakanalen als TikTok. Tate had zijn bekendheid op dit platform te danken aan zijn eigen bedachte piramideschema. Een manier om via dat programma geld te verdienen was namelijk om video’s van Tate te delen. Doordat je in het buitenland betaald wordt als je veel views haalt, waren veel mensen fanatiek in het posten van filmpjes van Tate, in de hoop hiermee viraal te gaan. Deze tactiek leerden de TikTokkers uit de online school van, je raadt het al, Andrew Tate.

Arrestatie Andrew Tate

In december 2022 werden Andrew en zijn broer Tristan Tate gearresteerd in Roemenië in verband met een aanklacht voor mensenhandel en verkrachting. De broers lieten hierna via social media weten alle aanklachten te ontkennen. In maart 2023 mochten ze terug naar hun mega villa in Roemenië, echter hadden de broers wel huisarrest. Dit werd afgelopen augustus weer opgeheven. Tegenwoordig zie je geen filmpjes meer op social media verschijnen waarin Tate onder het genot van een sigaar zijn mening over vrouwenrechten verkondigt. Zijn social media accounts zijn namelijk allemaal verwijderd. Dit feit grijpt Tate aan om de schuld te geven aan de matrix, dit beschrijft hij als een leven waarin je niet langer jezelf kan zijn als man. Het bewijst in elk geval dat als je heel erg in jezelf gaat geloven dat je dan rare dingen gaat zeggen.

Vermogen

Door experts wordt geschat dat Andrew Tate een zeer groot vermogen op zijn naam heeft. In maart 2023 verscheen er een video van de influencer waarin hij zijn bizarre autocollectie liet zien aan zijn volgers. Het zou gaan om een collectie van 27 supercars. Hierin zouden onder andere een Bugatti Chiron en Ferarri 812 Superfast zitten. In Roemeense media verschenen na de arrestatie van Andrew en zijn broer wel video’s waarin een aantal van hun bolides in beslag werden genomen. Of die auto’s terug zijn gegeven aan de broers is vooralsnog onbekend. Tate gaf aan zijn eerste miljoen te hebben verdiend met een webcambedrijf en hierna veel geld binnen heeft gehaald met crypto en het verkopen van zijn eigen online school. Het totale vermogen van Tate werd dan ook geschat op zo’n 200 miljoen dollar. Wel is het lastig om de opbrengsten uit zijn cryptobeleggingen en zijn online school in te schatten. Tot nu toe tasten we ook in het duister over wat er nog van zijn vermogen over is na zijn arrestatie.

Documentaire

Vanavond zendt de BNNVARA een documentaire uit over het bewogen leven van Andrew Tate. Hierin zullen we een idee van zijn levensloop krijgen aan de hand van vermeende slachtoffers van zijn praktijken. In de documentaire komen nooit eerder vertoonde beelden aan bod. Ook heeft de omroep aangekondigd met zowel fans als critici te hebben gesproken. We gaan antwoord krijgen over de omstandigheden rondom zijn arrestatie en horen beide kanten van dit verhaal.

I am Andrew Tate is op vrijdag 9 februari om 21:00 te zien op NPO3.

Reageer op artikel:
Wie is Andrew Tate en waarom is er zoveel ophef over hem?
Sluiten