Amsterdam investeert 65 miljoen om de Formule 1 naar Zandvoort te halen

redactie 15 okt 2018 Entertainment

Om de Formule 1 naar Nederland te halen moeten er flink wat knaken betaald worden. Daarnaast zal elke mogelijke plek voor een Formule 1-circuit in Nederland flink op de schop moeten. Nu schijnt dat Amsterdam en Zandvoort samen 65 miljoen euro investeren om de infrastructuur klaar te maken voor een eventuele Nederlandse Grand Prix.

Exclusieve wandelgangen

Degene die dit nieuws de wereld in heeft geholpen is miljonair Erik de Vlieger. De Amsterdammer deelde dit gerucht op Twitter. Vooralsnog gaat het om een gerucht, maar wel van iemand die al vaker de toekomst leek te voorspellen. Zo wist De Vlieger ver voordat het bekend was, dat Red Bull Racing in de toekomst Hondamotoren in hun wagens zou schroeven. Ook dat Halsema burgermeester van Amsterdam zou worden had De Vlieger al lang van tevoren in de wandelgangen opgepikt. Wandelgangen die maar voor weinig mensen toegankelijk zijn. We kunnen dus best aannemen dat ook het gerucht van de flinke hoop centjes die Amsterdam gaat investeren waar is.

Drie kwart van de kosten gedekt

Met het verbeteren van de infrastructuur rond Circuitpark Zandvoort zouden we een stapje dichterbij een Formule 1-race in Nederland zijn. Toch zijn met deze flinke bak geld nog niet alle kosten voor een race in Nederland gedekt. Ook privé-investeerders zullen een deel van de kosten moeten lappen. Al is dik drie kwart van de kosten voor een wedstrijd op Prins Bernard’s racebaantje al gedekt. Nog een beetje poen erbij en misschien gaat Max binnenkort wel in Zandvoort naar het podium.

Autobahn

Reageer op artikel:
Amsterdam investeert 65 miljoen om de Formule 1 naar Zandvoort te halen
Sluiten