14 nu-er-nog-kaartjes-zijn partytips voor Amsterdam Dance Event

Redactie 24 Sep 2017 Entertainment

Alle deephouse en techno-liefhebbers hebben het al met blokletters in de agenda staat: ADE staat voor de deur. Het grootste clubfestival ter wereld. En omdat jij en je vrienden elk jaar weer te laat beslissen welk feestje jullie gaan pakken en daardoor in de ticket-stress terecht komen, besloten wij jullie een handje te helpen. 

Over vier weken is het al zo ver, 18 tot en met 22 oktober vult Amsterdam zich met ruim 2200 artiesten verspreid over 140 feestlocaties. Omdat het helaas onmogelijk is om op meerdere plekken tegelijk te zijn, hebben wij onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Woensdag 18 oktober

Awakenings x Len Faki present Figure Nacht
Als je met gestrekt been je ADE-week in wil gaan, dan kun je woensdag al terecht in de technotempel die de Gashouder heet. Len Faki trommelt zwaargewichten op als Robert Hood en Jeff Mills. We zien je zaterdagavond wel weer een keer verschijnen.
Locatie: Gashouder
Tickets: €42,50. Hier te verkrijgen

ADE opening party at Panama Amsterdam
Voor de echte ADE-fans die deze muziekweek op gepaste wijze willen aftrappen is er de officiële openingsparty in de Panama. De Main-zaal zal gehost door Tram 10 kleuren namen als Carlo Lio, Fatima Hajji, Pleasurekraft en Jay Lumen de line-up. Het feestje zal om 20:00 beginnen en om 07:00 eindigen, genoeg tijd om een dansje te wagen dus.
Locatie: Panama Amsterdam
Tickets: Nu €20,00. Hier te verkrijgen

DGTL ADE
Foto: DGTL

Donderdag 19 oktober

DGTL w/ Nina Kraviz, Âme, Modeselektor, Jon Hopkins & more
Ook DGTL is een naam die niet mag ontbreken aan dit lijstje. We luisteren niet alleen graag naar de veelzijdige Nina Kraviz, we kijken minstens zo graag naar de knappe Russin. Daarbij is de Scheepsbouwloods recent gerenoveerd waardoor de hallen warmer zijn en het geluid nóg dikker zal klinken. De lichtshow van wereldklasse hadden ze al.
Locatie: Scheepsbouwloods
Tickets: €39,50. Hier te verkrijgen

VBX ADE w/ Vera, Francesco Del Garda, Andrew J. Gustav, Reiss
Voor de mensen die van minder massale feesten houden.  VBX is een upcoming feestje in Amsterdam dat een hele dikke sound serveert. Zeker de moeite waard én lekker betaalbaar.
Locatie: Bret
Tickets: €23,00. Hier te verkrijgen

Awakenings ADE
Foto: Awakenings

Vrijdag 20 oktober

Awakenings x Paul Kalkbrenner presents Back to the Future
Awake in de Gashouder moet elke technoliefhebber een keer hebben meegemaakt. Verwacht de sickste lasershow die je ooit hebt gezien en vuurwerk dat niet alleen uit de geluidsinstallatie komt. Awakenings heeft maar liefst zeven edities tijdens ADE! Dit is er een van, vrijdag van 16:00 tot 22:00 uur. Lekkere warming-up voor de nacht.
Locatie: Gashouder
Tickets: €42,50. Hier te verkrijgen

STRAF_WERK – ADE DAY 1
Straf_werk stelt nooit teleur en met namen als Henrik Schwarz, Maya Jane Coles en Cinnaman  belooft deze ADE-editie ook weer enorm dik te worden. Wat ons betreft is dit qua line-up één van de beste ADE-feesten van allemaal. Dit wordt vrolijk!
Locatie: Kromhouthal
Tickets: €30,00. Hier te verkrijgen

Thuishaven ADE
Foto: Thuishaven

Zaterdag 21 oktober

Thuishaven ADE Weekender – Day & Night Festival
Zoek je voor overdag een feestje? Op thuishaven hangt altijd een mega lekker sfeertje en is ook dé perfecte warming-up voor je nacht-agenda.
Locatie: Thuishaven Amsterdam
Tickets: €19,50. Hier te verkrijgen

Breakfast Club
Trek in een lekker ontbijtje nadat je flink gefeest hebt vrijdag? Ga dan zaterdagochtend naar de Breakfast Club. Om 07:00 opent de Radion zijn deuren voor een gekookt eitje, jus d’orange en een boterham met pindakaas. Als je het wegkrijgt dan. Je kan er ook lunch en een vroeg diner meepakken, want het gaat door tot 18:00.
Locatie: Radion
Tickets: €24,00. Hier te verkrijgen

STRAF_WERK x Knee Deep in Sound
Ook de zaterdagavond zet de Strafwerkcrew zijn beste beentje voort. Hot Since 82, Nic Fanciulli, Kerri Chandler. Dansschoenen mee!
Locatie: Kromhouthallen
Tickets: €24,00. Hier te verkrijgen

De Marktkantine ADE Saturday – Hivern Discs with John Talabot
Deze club uit onze hoofdstad is helemaal hot en happening en biedt met ADE dan ook erg fijne feestjes aan. Deze editie met John Talabot is zeker weten noemenswaardig in ons ADE-lijstje.
Locatie: De Marktkantine
Tickets:€17,50. Hier te verkrijgen

Pleinvrees ADE x Fritz Kalkbrenner & Stil vor Talent
Met Fritz Kalkbrenner. Adana Twins, Oliver Koletzki en Reinier Zonneveld op de line-up is Pleinvrees ook een hele dikke optie voor de zaterdagavond. Pleinvrees heeft ditmaal de altijd lekkere WesterUnie weten te strikken als thuisbasis. Deephouse van het hoogste niveau.
Locatie: De WesterUnie
Tickets: €30,00. Hier te verkrijgen


Foto: De School

Zondag 22 oktober

Het Weekend – De School
Deze feestlocatie is het héle ADEe-weekend geopend en loopt van vrijdagavond door tot maandag 10:00 uur, zoals de ruigste club van Amsterdam betaamt. Een marathonsessie van 62 uur. Ongekend. De line-up is net bekend en verwacht bekende residents als Tom Trago, Cinnaman en Job Jobse.
Locatie: De School
Tickets: Day €15,00, Night €20,00. Hier te verkrijgen

ADE Hangover
Gratis uitbrakfeestje op de NDSM-werf, waar je van 12:00 tot 23:00 kunt chillen of afdansen bij Noorderlicht. Denk aan live muziek, de beste anti-katerrecepten en heerlijke biertjes. Hier ga je je wel vermaken!
Locatie: NoorderlichtDe School
Tickets: Gratis

HYTE ADE w/ Loco Dice, Kenny Dope, wAFF & more
Ook HYTE is onmisbaar geworden in de house scene. Met Loco Dice in de main-room en Slapfunk als host met namen als Locklead en Samuel Deep in de tweede zaal wordt deze zondagavond onvermijdelijk een succesverhaal. Regel je de maandag wel vrij?
Locatie: Warehouse Elementenstraat
Tickets: €33,50. Hier te verkrijgen

Voor de Ticketswappers

Ook hebben we een paar knallers die zó tof zijn, dat ze al zijn uitverkocht. Toch zijn deze wel de moeite waard om even actief te gaan Ticketswappen.
Donderdag 19 oktober: Afterlife x Loveland. Tickets zullen voor rond de €60,- over de virtuele toonbank gaan, niet goodkoop dus. Tale of Us, Recondite, Patrice Bäumel, Stephan Bodzin, Barnt, Kiasmos. Om je vingers bij af te likken! 
Vrijdag 20 oktober:
Diynamic Showcase at Loveland. Solomun, Adriatique, HOSH en meer. Niet verrassend dat deze editie in Mediahaven al is uitverkocht.
Vrijdag 20 en Zaterdag 21 oktober: Into the Woods Weekender. Dit hele toffe feestje uit Amersfoort is altijd binnen no time uitverkocht, dus kijken we niet raar op dat die vlieger ook voor ADE-editie opgaat. De bossen worden dit keer verruild voor de altijd goede NDSM-werf. Voor de vrijdag heeft Ticketswap op dit moment nog best wel wat tickets te koop voor rond de €30,00. Zeker de moeite waard.

Reageer op artikel:
14 nu-er-nog-kaartjes-zijn partytips voor Amsterdam Dance Event
Sluiten