Nieuwe zomercollectie van Ampère zit vol flair en romantiek

Een merk dat als eerbetoon dient voor Amsterdam. We hebben het hier over het kledingmerk Ampère. Ze hebben een nieuwe Spring Summer ’22 collectie uitgebracht. Het jonge Amsterdamse kledingmerk voor mannen staat bekend om hun hoogwaardige streetstyle kledingstukken gemaakt van luxe materialen. Jij kan dit seizoen dan ook weer flaneren in hun meesterlijke nieuwe collectie.

Het bedrijf wordt gerund door drie Nederlandse modeondernemers, Randy Hoogeweegen, Koen van Meersbergen en Aleks Kuijpers. Geheel toevallig is het dan ook niet dat het bedrijf dezelfde beginletters heeft als Amsterdam, de stad die voor hen een enorme inspiratiebron is. ”Alle drie zijn we ‘import-Brabanders’, aangetrokken door de energie die Amsterdam uitstraalt”, vertellen Randy en Aleks in een videogesprek met FashionUnited.

Het merk Ampère

Authentiek is misschien wel de beste omschrijving voor dit merk. We kunnen het helaas niet ontkennen, maar het meest bekende kleurenpalet voor kleding van mannen is toch echt donkerblauw, zwart en grijs. Gelukkig schudt Ampère dit beeld helemaal op kop. Elke collectie van dit mannenmerk bevat hele gedetailleerde ontwerpen, waarbij er gebruik gemaakt wordt van superieure stoffen, verschillende borduursels en magistrale technieken om er voor te zorgen dat jij elke keer de show pakt. ”In vrouwenmode is het heel gebruikelijk om verfijnde technieken zoals borduursels en trims toe te passen, in de mannenmode echt veel minder. Zo is het idee ontstaan om een high-end mannenlabel neer te zetten met een luxe, maar ook met romantische uitstraling”, vertelde Kuijpers.

Ampère Spring Summer collectie ’22

De nadruk voor de zomercollectie van 2022 ligt onmiskenbaar op een gigantische diversiteit aan stoffen. Al die eigentijdse elementen zorgen er voor dat er nog meer streetstyle gecreëerd wordt dan waar het merk al bekend om staat. De collectie wordt gekenmerkt door een uitgesproken kleurenpalet. Zoals het merk het zelf beschrijft: Pristine White, Cedar Green en Peach Nectar. Wij konden er ook niet echt een beeld bij krijgen, maar de foto’s van de kledingstukken zeggen gelukkig meer dan duizend woorden ooit zouden kunnen uitleggen. Meer info over dit mooie merk vind je op ampere.amsterdam.

Reageer op artikel:
Nieuwe zomercollectie van Ampère zit vol flair en romantiek
Sluiten