Als je Facebook verwijdert gaat je batterij twee keer zo lang mee

Stel je bent op een festival, het is een uurtje of tien, je bent je vrienden kwijt en die hebben de sleutel van je fiets. Het vervelendste wat op dat moment bij je kan gebeuren is dat je telefoon uitvalt. Net wanneer je ze wilt appen dat ze linksvoor bij de mainstage moeten wachten nokt dat klote ding er mee. Op die momenten komen we er eigenlijk achter dat we zonder telefoon vrij weinig kunnen.

Hordes studenten die nooit ergens heen gaan zonder oplader en winkels die één dag na levering weer uitverkocht zijn als een doorgewinterd social media verslaafde een powerbank wilt komen halen. Was er maar een manier om je batterij twee keer zo lang mee te laten gaan zonder opladen en de vliegtuigstand. Nou, die is er dus gewoon. Je hoeft maar één app te verwijderen: Facebook.

In een persoonlijke rapport geschreven door mobiel economist, John Koetsier, wordt niet geheel onverwachts ontdekt dat door het verwijderen van de app Facebook, jij je batterijduur bijna kan verdubbelen. De ontdekking werd gedaan op een iPhone 7, die John gekocht had in de hoop een sterke, langdurige batterij te hebben. Tevergeefs. Tot John zijn ongenoegen kwam hij erachter dat Facebook, van alle apps die je hebt, het meest verantwoordelijk is voor het snelle leeg gaan van je telefoon.

Nu heeft het natuurlijk geen zin de exacte cijfers te noemen omdat iedereen zijn telefoon anders gebruikt maar het moge duidelijk zijn dat Facebook de grote boosdoener is. Dat terwijl Facebook één van de meest gebruikte apps is… Hier zou Zuckerbergje toch wel wat aan moeten veranderen? Of je verwijdert het gewoon, kun je gelijk beginnen om je social media verslaving wat in te dammen.

highsnobiety.com

Reageer op artikel:
Als je Facebook verwijdert gaat je batterij twee keer zo lang mee
Sluiten