Alles wat je moet weten over de sensationele NBA Finals

Het is weer die tijd van het jaar. De play-offs van de NBA gaan weer van start. In totaal zullen er 16 teams om die felbegeerde bokaal voor beste basketbalteam van de Verenigde Staten. Met basketballers als Kyrie Irving, LeBron James en Giannis Antetokounmpo belooft het weer een spektakel te worden.

Vorig jaar wist Denver Nuggets geschiedenis te schrijven door voor het eerst de titel te winnen. Met de Serviër Nikola Jokić wist het team overtuigend te winnen in de finale van Miami Heat. Uiteindelijk was de eindstand 4-2 in het voordeel van The Nuggets.

NBA Finals

Tijdens de Finals van de NBA wordt bepaald welk team zich mag kronen tot kampioen. Uit de Western en Eastern Conference zitten acht teams, in totaal dus zestien, die strijden om die felbegeerde hoofdprijs. De eerste zes teams van beide gebieden plaatsen zich direct, de andere plekken worden verdeeld onder de nummers zeven tot en met tien van beide gebieden. Deze week werd duidelijk dat de Los Angeles Lakers, New Orleans Pelicans, Philadelphia 76’ers en Miami Heat zich mogen voegen bij de laatste gekwalificeerde teams.

Veel potjes

Bij de NBA gaat het er iets anders aan toe dan bijvoorbeeld bij de Champions League. Twee teams moeten over zeven wedstrijden beslissen wie er verder mag naar de volgende ronde. Het zou dus kunnen betekenen dat we bij de NBA Finals in korte tijd maar liefst 105 wedstrijden te zien krijgen, maar dat is wel het meest extreme geval. We kunnen in ieder geval een hoop spektakel verwachten!

Kanshebbers

De grootste kanshebbers dit seizoen is altijd moeilijk te zeggen. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren. Dit seizoen waren opnieuw de Denver Nuggets erg sterk bezig. Ook teams als Oklahoma City Thunder, Boston Celtics en New York Knicks hebben ook hun waarde bewezen de afgelopen jaar. De grootste afwezige is toch wel Stephen Curry van Golden State Warriors. Zijn team kon zich niet meer kwalificeren doordat ze werden uitgeschakeld.

De NBA Finals zijn vanaf dit weekend te volgen. De eerste wedstrijd zal gaan tussen Cleveland Cavaliers en Orlando Magic.

 

 

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de sensationele NBA Finals
Sluiten