Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Emilia-Romagna

Hoewel de werkweek nog niet zo lang bezig is, kijken wij al uit naar het weekend. Helemaal met een Formule 1-race op het programma hebben wij er extra veel zin in. Als zonnetje zo blijft schijnen als vandaag, dan hebben we de beste formule voor een geslaagd: zon, biertje en Formule 1. Dat wordt genieten!

Een lekkere bijkomstigheid is dat het ook nog pinksterweekend is, dus je kan genoeg biertjes drinken om eerst van de race te genieten en daarna van je vrije maandag. En wat kan je met de race van zondag gaan verwachten? Wij zetten alles even op een rijtje voor je.

Grand Prix van Emilia-Romagna

Voor degene die het nog niet wisten, Emilia-Romagna is een regio in Noord-Italië. We verhuizen dus naar het heerlijke Italië en dat is daarmee ook de eerste Europese race van dit Formule 1-seizoen. Wat ook extra lekker is, is dat het normale tijden zijn waarop er geracet wordt. Dus je hoeft in ieder geval niet meer lang op te blijven of vroeg de wekker te zetten om alles goed te volgen.

In de vorige weekenden hebben de sprintrace kunnen aanschouwen. Dit weekend gaan we weer terug naar de traditionele regeling. Dus drie vrije trainingen, een kwalificatie en een race. Dat maakt die zondag toch net wat specialer, nu er maar weer één race is. We hebben even alles onder elkaar gezet hoe laat je al het spektakel kan verwachten.

  • Vrijdag 13:30 uur: eerste vrije training
  • Vrijdag 17:00 uur: tweede vrije training
  • Zaterdag 12:30 uur: derde vrije training
  • Zaterdag 16:00 uur: kwalificatie
  • Zondag 15:00 uur: race

Kanshebbers

Je zou het bijna niet geloven, maar bijna een maand geleden won Max Verstappen een race. Weliswaar die van China, dus alleen die van Miami heeft hij tussendoor niet gewonnen, maar toch. In de vorige twee edities, van 2022 en 2021, wist onze Nederlander als eerste over de finishlijn te rijden, goede kans dat het dit weekend weer gebeurt. De editie van vorig jaar, 2023, werd afgelast wegens noodweer.

We zijn in Italië dus het is ook niet gek om te bedenken dat Ferrari kans maakt. Het wordt niet gezien als de échte thuishaven, want dat is meer Imola, maar ze zijn zeker niet ondenkbaar als winnaar. Carlos Sainz won dit seizoen al een race, misschien dit weekend wel z’n tweede. Onze grote vriend Lando Norris won in Miami zijn eerste race en is duidelijk op zoek naar meer trofeeën voor in z’n prijzenkast. Wellicht twee op een rij voor de Engelsman. Met de andere goede coureurs op de grid zou het ongetwijfeld weer een heerlijk gevecht worden op het circuit. Laat het zonnetje, biertje en de race maar komen!

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Emilia-Romagna
Sluiten