Helaas, je mag niet meer onbeperkt drinken bij je all-inclusive in Spanje

Nu we niet langer op Rutte kunne zeiken, moet er worden uitgeweken naar andere oorden. Om ‘ze weten ook alles kapot te maken’ maar even door te trekken, landen we vandaag in Spanje. Er zijn namelijk wat nieuwe regeltjes doorgevoerd die ons niet erg zinnen. We gaan eigenlijk nooit all-inclusive weg, maar het idee dat we dat door deze regels ook nooit meer zullen gaan doen valt ons toch ineens erg zwaar. Je kunt namelijk niet meer onbeperkt drinken in je favoriete resort. Als je aan de drankjes komt, kom je aan ons!

All-inclusive zuipen in Spanje

Er is een wet doorgevoerd waardoor jij deze zomer niet meer onbeperkt kan tanken op kosten van je hotel. Gelukkig geldt dit niet in heel Spanje, maar wel precies in de delen die ons aan het hart gaan: Mallorca en Ibiza. Je mag nog wel gratis drinken, maar niet meer zoals eigenlijk de bedoeling is.

Per gast mag je bij de lunch en bij het diner drie drankjes halen. Dat zijn er zes per dag, niet genoeg om in het zonnetje de hele dag die buzz gaande te houden. Daarnaast vragen we ons sterk af waarom het ontbijt gediscrimineerd wordt. Als de vakantie ergens voor is, is het voor cocktails bij het ontbijt.

Helaas pindakaas

Uiteraard mag je gewoon doordrinken als je wilt, maar dan willen ze flappen zien. Een beetje flauw als je het ons vraagt. Naast de 6-drankjes regel kun je ook na 21:30 geen alcohol meer kopen in winkels (wel aan de bar natuurlijk) en misschien nog wel erger: ‘happy hour’ is verboden. On-ge-lofelijk.

Mocht je denken ‘heb ik allemaal lak aan, ik ga lekker onder de tap hangen en ik zie het wel’, dan geven wij je groot gelijk. De Spaanse regering denkt daar alleen net wat anders over. Toeristen die meer gratis drinken dan dat ze eigenlijk mogen riskeren een boete van ergens tussen de 1.000 en de 6.000 euro. Dat laat nogal wat open ter interpretatie. Misschien maar goed, want als de boete duizend euro was had je het er nog uitgehaald ook. Moraal van het verhaal: je gaat maar gewoon weer naar Turkije met je schatje, daar doen ze niet zo flauw.

Reageer op artikel:
Helaas, je mag niet meer onbeperkt drinken bij je all-inclusive in Spanje
Sluiten