Sci-fi klassieker Alien viert 45e verjaardag op het witte doek

Praat je over nostalgie, dan praat je over de sciencefiction klassieker Alien. Dit jaar viert de film zijn 45e verjaardag en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan! Het is een film die nooit gaat vervelen, zelfs na 45 jaar niet. Daarom wordt de verjaardag op het witte doek gevierd. Ja, je voelt het al aankomen, op 26 april zal Alien weer voor een dag in de bios draaien. Kicken! 

1979, dat was het jaar dat deze klassieker uitkwam. Veel van onze lezers kunnen zich dat waarschijnlijk niet meer herinneren of zaten nog in de luiers, maar het is dan ook zeker de moeite waard om de film te gaan bekijken! Een avondje naar de bios is namelijk altijd leuk toch? Al helemaal wanneer je op voorhand al weet dat je naar een film gaat die Oscars heeft gewonnen.

Alien

Een crew van het ruimteschip Nostromo stuit op een verontrustend buitenaards signaal, dat hen naar een onbekende planeet leidt, spannend! Daar belanden ze in een angstaanjagende nachtmerrie wanneer ze een buitenaards wezen ontdekken dat zich schuilhoudt aan boord. De beruchte ‘Xenomorph’ begint genadeloos de bemanning aan te vallen. Ellen Ripley, die enorm moedig en vastberaden overkomt, staat voor een helse strijd om te overleven terwijl ze de duistere agenda van het bedrijf achter de missie ontrafelt.

Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat je de film niet kent, maar als dat echt zo is, kijk dan hieronder de trailer!

Cast

Als we kijken naar de cast van Alien, zien we gelijk waarom deze film zo’n enorm succes is en was. Signourney Weaver vervult namelijk de rol van Ellen Ripley in de sci-fi film. We kennen haar uit andere films zoals de Avatar films, de andere Alien films, Ghostbusters, Holes en Heartbreakers. Of te wel, ze is behoord tot de top van beste acteurs over de hele wereld. Andere namen zijn Tom Skerritt, Veronica Cartwright, John Hurt en Ian Holm.

Reageer op artikel:
Sci-fi klassieker Alien viert 45e verjaardag op het witte doek
Sluiten