Twee exclusieve Alfa Romeo 8C Competizione ‘s staan nu te koop

redactie 23 Feb 2019 Machines

Echte, onvervalste, Italiaanse elegantie op wielen, gemixt met een vleugje brute kracht. Het recept van de Alfa Romeo 8C Competizione. Wat een heerlijke bak. Het kwijl druipt langs onze kinnen bij het aanzien van deze auto. Goed nieuws! Twee van de tien Nederlandse exemplaren staan te koop.

Wie z’n portemonnee trekt mag zich de trotse eigenaar noemen van deze Alfa Romeo. Misschien moet je ook nog een deel van je huis verkopen, maar we kunnen hier natuurlijk niet op je bankrekening kijken. Dit Italiaanse scheurmonster moet maar liefst 249.500 euro opleveren bij autoverkoper Prins Exclusivo. Dat terwijl hij in 2008, toen ‘ie nog nieuw was, voor 220.000 euro over de toonbank ging. 29.102 kilometer verder is ‘ie dus wel mooi meer waard geworden. Zie het dus als een investering. Ook het model uit 2009 is flink in waarde gestegen. Op deze bolide staat nog maar 2.641 kilometer. Deze kan je meenemen voor 274.500 euro. Van deze wagens zijn er in totaal maar 500 gemaakt. Ook al waren er in Nederland zeker zo’n 70 mensen geïnteresseerd in de koop van deze viewieler, Alfa stuurde er maar 10 deze kant op.

Alfa Romeo 8C Competizione

Met 450 trappelende paardjes onder de kap van de Competizione haalt ‘ie een topsnelheid van 292 kilometer per uur. Heb je nou zin om heel rap van 0 naar 100 te schieten? Dan heb je aan deze Italiaan ook een goeie. In 4.2 seconde zit je op de 100. Naast die indrukwekkende specs is deze auto gewoon bloed en bloedjegeil. We worden al verdrietig bij de gedachte dat deze rakkers straks misschien een nieuw baasje hebben.

View this post on Instagram

Talking about love and finding your b̶e̶t̶t̶e̶r̶ ̶h̶a̶l̶f̶ soul mate… what could possibly match the beauty of an 8C Competizione? Swipe left and find out! ❤❤ Photos cortesy of @autobedrijfwimprins www.alfattitude.com #alfattitude

A post shared by Alfattitude® (@alfattitude) on

Reageer op artikel:
Twee exclusieve Alfa Romeo 8C Competizione ‘s staan nu te koop
Sluiten