Bierbrouwerij Alfa (aka lekkerste pils ter wereld) viert 150-jarig bestaan

Daar was ‘ie dan, de officiële uitnodiging van de Alfa Brouwerij. Met de trotse aankondiging dat het familiebedrijf ondertussen 150 jaar bestaat. Vijf generaties aan brouwers, ontelbare liters bier en prachtige succesverhalen. Dat is natuurlijk reden voor een feestje. Je snapt dat wij een invite van de brouwerij die het lekkerste pils ter wereld maken niet overslaan.

Een lange tocht naar het zuiden brengt ons in het pittoreske Thull. Thuisbasis van de brouwerij die het bier maakt waar de zuiderlingen zo gek op zijn. Al snel wordt ons wat te drinken aangeboden. Als je op het terrein van de fameuze brouwerij staat, dan is er maar een optie: een pilsje natuurlijk. En wat voor één! Op een dag waar onze grote gele vriend, de zon, hard aan de bak is om onze bleke huidjes van een tint te voorzien, kan je je voorstellen dat zo’n koud biertje er wel in gaat.

Alfa bier

Het nieuwe proeflokaal

Helaas was er ook een ongewenste gast op het feest. Big Boy C, ofwel, Corona gooide roet in het eten. Graag wilde de familie Meens het jubileum groots aanpakken. Het virus stak hier echter een heel vervelend stokje voor. Maar hé, zo’n jubileum laat je niet zomaar voorbijgaan. Daarom besloot de familie om er toch een feestje te maken, met de opening van het nieuwe proeflokaal, op het terrein van de brouwerij. Een plek waar gasten in een bruincafé-achtige huiskamersfeer kunnen ontsnappen aan de waan van de dag. Laat alles maar even varen. Hoe kan nu dat beter dan met een vers getapt vaasje?

Alfa Edel Pils

Als je denkt dat je bij Alfa terecht kan voor allerlei speciale IPA’s, blond bieren, weizenbier of dat soort speciale bieren, dan heb je het bij het verkeerde eind. Niet voor niets luidt de slogan dan ook: ‘Trouw aan onszelf sinds 1870.’ Alfa beperkt zich tot de Alfa Lentebok, Herfstbok, donkerbruin, Krachtig Dort en natuurlijk Alfa Edel Pils. Het is dus geen breed scala aan speciaalbier, maar we kunnen je met zekerheid zeggen dat de bieren een geweldige en bijzondere smaak hebben. Het verbaast ons dan ook helemaal niks dat Alfa Edel Pils is uitgeroepen tot beste pils van de wereld. Daar lusten we er zeker wel een paar van. Of zoals de kenners zeggen: “heerlijke Pilsener, hier kan ik er met gemak meer van op.” Kom maar door.

Alfa

 

Het geheim van Alfa

Zal de selectie van grondstoffen, zoals de Tettnang-hop, het water uit eigen bron of de met zorg uitgekozen mout, het verschil maken? Of zal het de jarenlange verbondenheid met tradities zijn? Wat is het wat Alfa zo bijzonder maakt? Wij geloven in de combinatie van al deze factoren en als we ooit weer worden uitgenodigd voor een biertje, dan zullen we er zeker weten bij zijn. Op naar het 200-jarig bestaan. Proost! Enne, mocht jij het lekkerste pils ter wereld zelf willen proeven dan kun je dat gewoon online bestellenWil je de brouwerij zelf bezoeken? Kan ook gewoon. Boek een bourgondische trip naar het zuiden en kijk op alfabier.nl voor meer informatie.

Reageer op artikel:
Bierbrouwerij Alfa (aka lekkerste pils ter wereld) viert 150-jarig bestaan
Sluiten