Winnaar van Puskás Award lijkt al bekend: Alejandro Garnacho scoort absolute wereldgoal

Als je de goal van Manchester United-aanvaller Alejandro Garnacho zo gaat bekijken, dan ga je ongetwijfeld één gevoel met ons delen: de winnaar van Puskás Award, de prijs voor de speler die de mooiste goal van het jaar maakt, lijkt al bekend. Garnacho scoorde een waanzinnige omhaal in de uitwedstrijd tegen Everton en die goal lijkt nauwelijks meer te overtreffen in schoonheid.

Na nog geen vier minuten spelen wist de Argentijnse aanvaller een voorzet van rechtsback Diogo Dalot met een werkelijk fantastische omhaal binnen te schieten.

Pure perfectie

De beelden gaan de wereld over en dat is niet gek. Deze omhaal werd uitgevoerd tot in de perfectie. Garnacho heeft zijn lichaam volledig in balans en schiet ‘m vervolgens weergaloos binnen: de perfecte omhaal. En dat van een flinke afstand, een stuk verder dan de legendarische goal die het idool van de Argentijn, Cristiano Ronaldo, scoorde voor Real Madrid tegen Juventus.

Alejandro Garnacho

De in Madrid geboren speler van een Argentijnse moeder en Spaanse vader, speelde in de jeugd van Atlético Madrid. Vervolgens vertrok hij op jonge leeftijd naar Engeland om aan te sluiten in de jeugdopleiding van Manchester United. Daar brak ‘ie onder Erik ten Hag afgelopen seizoen door.

Met deze goal laat de Argentijn ons denken aan de bicycle kicks van Wayne Rooney, Marco van Basten en Cristiano Ronaldo. De jonge Argentijn liet z’n innerlijke Wayne Rooney zien en vierde zijn juweeltje met de typsiche Cristiano Ronaldo-celebration.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alejandro Garnacho (@garnacho7)

Bicycle kick

We zetten een aantal van deze weergaloze goals voor je op een rijtje.

Reageer op artikel:
Winnaar van Puskás Award lijkt al bekend: Alejandro Garnacho scoort absolute wereldgoal
Sluiten