Nike onthult militair geïnspireerde magie met Air Jordan 4 Craft Olive

Je zult de nieuwste release van Nike niet geloven, ze hebben zojuist de Air Jordan 4 Craft ‘Olive’ gelanceerd en het is een sneaker die je in je bezit wil hebben. Stel je voor: Tinker Hatfield, de sneaker-maestro, ontwierp de Air Jordan 4 in ’89. Michael Jordan rockte deze zelfs toen hij “The Shot” over Craig Ehlo scoorde. Snel vooruit naar nu, want ze hebben er zojuist een militair geïnspireerde draai aan de Jordan 4 gegeven met de ‘Olive’-editie.

De Air Jordan 4 Craft ‘Olive’ houdt dus het OG-silhouet intact – die iconische driehoekige steunvleugels en hieltrekkers – maar ze hebben het een tandje hoger gezet. Het bovenwerk en de overlays? Een combinatie van bosgroen suède en OD groen leer, dat een serieuze, aardse sfeer uitstraalt. Voeg daarbij de juiste Flight-tonglabels, groene OD-veters en een zwartleren vleugelsteun toe. Deze sneakers zou je bij elke outfit kunnen matchen en bij goed en slecht weer, ze passen overal bij!

Foto: NIKE | AIR JORDAN

Details baby!

Maar dit is het leuke: ze hebben de reguliere mesh-panelen (gaas) vervangen voor een dikker design in de bekende waffle-stijl. En van binnen is het een hele nieuwe wereld. De verduisterde gewatteerde binnenkraag en bijpassende zwarte binnenzolen met gedempte limoengroen Jumpman-logo’s voegen een extra vleugje finesse toe. Oh, en op de hakken? Versierd met 3D Jumpman-logo’s in dezelfde gedempte limoentint. Het draait bij Nike allemaal om die details.

Foto: NIKE | AIR JORDAN

Sneakerdroom die uitkomt

Nu zie je, de Air Jordan 4 Craft ‘Olive’ er niet alleen goed uit, het heeft ook een moderne uitstraling. De buitenzolen zijn verkrijgbaar in een combinatie van gebroken wit, zwart, crème en grijsgroen. Je kan het zien alsof ze bij Nike de refresh knop hebben ingedrukt terwijl de klassiek AJ4-vibes intact zijn gebleven. Het is een sneakerdroom die uitkomt.

Foto: NIKE | AIR JORDAN

Hebben die patta’s!

Deze olijfgroene badboys gaan als zoete broodjes over de toonbank. Air Jordan 4 Craft Olive ligt nu in de schappen voor een prijs van 210 dollar. Maar geloof ons, met de hype rond deze speciale releases moert je snel handelen. Deze patta’s vliegen sneller uit de schappen dan je “Jumpman” kunt zeggen.

Reageer op artikel:
Nike onthult militair geïnspireerde magie met Air Jordan 4 Craft Olive
Sluiten