Affordable Art Fair biedt toffe kunst experience voor een prikkie

Markeer 1 tot en met 5 november in de agenda, want het toegankelijkste kunstevenement komt terug naar Amsterdam. Affordable Art Fair is de perfecte gelegenheid je even helemaal onder te dompelen in de kunstwereld. Zoek je nog een upgrade om je huis wat op te leuken? Hier moet je zijn om inspiratie op te doen. 

Affordable Art Fair vond in 1999 voor het eerst plaats in Londen waarna de organisatie zeventien jaar geleden besloot de Noordzee over te steken en is sindsdien jaarlijks te vinden in Amsterdam. Het succes telt inmiddels tien verschillende locaties. De kunstbeurs wordt verder ook in steden als Hong Kong, New York en Sydney georganiseerd. Jaarlijks verwelkomt dit mega concept ruim 185.000 kunstliefhebbers, verspreid over alle edities.

Niet stoffig

Waar jij misschien het stoffige beeld van eeuwenoude kunstenaars in je hoofd hebt, kan je dat voor deze galerie wel vergeten. In de Kromhouthal zullen enkel werken van levende kunstenaars getoond worden. Hierdoor is het een lekkere mengelmoes van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars met betaalbare en hedendaagse werken. In dit artistieke avontuur is er voor elke ruimte, smaak en budget wat te vinden.

Uitpakken

Speciaal voor deze gallery is er een dikke samenwerking tot stand gekomen. UPWAY, een online platform voor refurbished e-bikes, is een collab met Yamuna Forzani aangegaan. Het maakt niet uit of je het wil zien als kunstwerk of fiets, geveild gaat hij worden en dat kan zomaar aan jou zijn. Als je maar vaak genoeg je bordje omhoog steekt, tenminste.

Ook AVROTROS pakt uit. Zij presenteren werken van drie kunstenaars van eigen bodem. De figuratieve schilderijen van Nikè Marchand en Niels Egidius steken lekker af tegen de keramische werken van Sjahrzad Khodadadeh. Geen zorgen, zegt ons ook geen reet hoor. 

Het werk van het Belgische duo dat zichzelf ROXEHA noemt, is een echte eye-catcher en misschien wel onze favoriet (zie header image bovenaan). The Happy Trip is een vijf meter lang werk, bestaand uit funky tekeningetjes. Aan jou als bezoeker de taak het in te kleuren en tot leven te brengen. Jij kan dus je steentje bijdragen aan dit kunstwerk en dat vinden wij creatief bedacht. Daar is kunst uiteindelijk allemaal om te doen, toch?

Affordable Art Fair

Wil jij hier bij zijn? Van 1 tot en met 5 november moet je in de Kromhouthal zijn in Amsterdam. Om het helemaal makkelijk voor je te maken kun je hier tickets boeken.

 

 

Reageer op artikel:
Affordable Art Fair biedt toffe kunst experience voor een prikkie
Sluiten