Adidas dropt shirts voor het EK in Duitsland

We zaten er al een tijdje op te wachten, maar hier zijn ze dan eindelijk. Adidas heeft de tenues bekendgemaakt waar een aantal landen in zullen schitteren op het aankomende EK. Het design wat Adidas heeft gekozen is weer van grote klasse.

Hoewel we stiekem al weten waar we Nederland in zullen zien aankomende zomer, kunnen we nu ook de shirts van andere landen bewonderen. België, Duitsland, Hongarije, Italië, Schotland, Spanje en Wales gaan we in de volgende tenues volgen op het spannende voetbaltoernooi in Duitsland.

België

Laten we beginnen met onze zuiderburen. Het thuisshirt heeft een donkerrode kleur, dit is een eerbetoon aan de tinten van de nationale vlag. Verder is het shirt geïnspireerd op de Belgische hedendaagse architectuur en luxe modeontwerp. Op de achterkant staat in de nek ‘1895’ afgebeeld. In dit jaartal werd de Belgische voetbalbond opgericht.

Het uittenue van de Belgen heeft een opvallende lichtblauwe kleur. Deze viert de rijke kunst- en designcultuur in België, met name de Belgische cartoonist Hergé, en het stripfiguur waar hij bekend om staat; Kuifje.

De printjes die je kan vinden op beide shirts is een mozaïekpatroon van 3D-ruiten in reliëf aangebracht, inclusief geometrische lijnen, die het embleem van het Koninklijk Belgisch voetbal nabootsen.

België Thuisshirt

België Uitshirt

Duitsland

We hebben weer een klassiekertje te pakken bij het thuisshirt van Duitsland. We zien de gebruikelijke kleuren, wit, zwart, rood en geel weer terug in het shirt. Het shirt is een pareltje wat ons betreft!

Het uitshirt is daarentegen op z’n zachts gezegd bijzonder. Met de roze en paarse kleuren kiest Duitsland voor een heel ander kleurenthema dan dat we van ze gewend zijn. Het uittenue is geïnspireerd op de digitale wereld van de metaverse. Beide shirts hebben ook een consistent patroon.

Duitsland Thuisshirt

Duitsland Uitshirt

Hongarije

We zullen Hongarije gaan zien in een mooi rood tenue. Het nieuwe ontwerp van Adidas staat voor het verenigen van de Hongaren waar ter wereld dan ook. Het is geïnspireerd op het kleuren-DNA van de vlag en de patronen van het embleem van het nationale team.

Als we kijken naar het uitshirt, dan is hier precies hetzelfde toegepast. Echter vertegenwoordigt het kleurenschema en de uiteindelijke afbeelding de bewegende Hongaarse vlag, wat een gevoel van vloeibaarheid creëert. Dit doen ze met een witte kleur. Op de achterkant staat ook ‘Only Together’ wat voor verbinding zorgt bij de Hongaren

Hongarije Thuisshirt

Hongarije Uitshirt

Italië

Het thuistenue van onze Italianen is zoals gebruikelijk weer prachtig blauw. Hierbij is het kleur-DNA van de vlag langs de schouders gestreept. Het is weer een frisse look van Italië waar de fans en spelers weer in kunnen zien.

Over prachtige shirts gesproken, het uittenue van Italië is echt fantastisch. Het heeft een witte basistint met aan de zijkant de groene en rode kleuren om zo de vlag van Italië weer te geven. En met de woorden L’ITALIA CHIAMO op de nek, ter ere van de teksten van het volkslied, maakt dat dit shirt echt een pareltje is.

Italië Thuisshirt

Italië Uitshirt

Schotland

De bekende kleuren van Schotland zijn weer aanwezig op het thuisshirt. Bij dit ontwerp is er sprake van een gemoderniseerde tartan-graphic en een donkerblauwe basis. Een bijzonder shirt met de klassieke kleuren!

Het uitshirt van de Schotten heeft ook een tartan-thema en is geïnspireerd op een iconisch tenue uit de jaren ’90. Het shirt valt wel lekker op. Er is gekozen voor een unieke lichte basiskleur gecombineerd met paarse details.

Schotland Thuisshirt

Schotland Uitshirt

Spanje

De Spanjaarden komen ook weer terug met wat we gewend zijn. De prachtige rode kleur is weer te zien. Dit jaar is het shirt geïnspireerd op de menselijke en natuurlijke wereld en biedt een klassieke look voor het nationale team, met overal progressieve thema’s.

Het uitshirt heeft ook een mooie kleurencombinatie. Het prachtige geel wat verwijst naar de nationale bloemen  de bruisende Spaanse stranden is écht prachtig. Spanje heeft weer goed uitgepakt met hun shirtjes, dat mag duidelijk zijn!

Spanje Thuisshirt

Spanje Uitshirt

Wales

Als je aan Wales denkt, denk je maar één ding. De grote draak op de vlag. Ook dit jaar is dat weer het middelpunt van het tenue. De rode kleur is de basiskleur voor het thuisshirt. Wimpers in groen, geel en rood, in een vorm geïnspireerd op de drakenstaart.

Het uittenue heeft zijn inspiratie ergens anders vandaan gehaald. Deze is geïnspireerd op de beroemde Welshe vissershoed, met retropatronen en kleuren die representatief zijn voor de vlag met een basistoon van zachtgeel, om de Welshe traditie te laten zien door de ogen van de moderniteit.

Wales Thuisshirt
Wales Uitshirt
Reageer op artikel:
Adidas dropt shirts voor het EK in Duitsland
Sluiten