Adembenemende BMW Alpha gaat voor snelheidsrecord

Redactie 20 feb 2017 Machines

De meeste motoren die je tegenwoordig op de wegen ziet rijden, zijn vooral Japanners met het design dat al jaren stil lijkt te staan. Het zijn weliswaar snelle machines met beestachtige acceleraties, erg vernieuwend is het meestal niet wat je in je spiegel ziet opduiken als je weer eens over de A4 heen tuft.

De Turk Mehmet Doruk Erdem staat al jaren garant voor afwijkende ontwerpen die motorliefhebbers vaak laten kwijlen. Voor zijn laatste concept tekende hij een motor met een blok van BMW die ongelooflijk snel moet kunnen rijden op het rechte eind. Het prachtige concept is geïnspireerd door de grote witte haai en dat is goed terug te zien, de aerodynamische vorm loopt zeer vloeiend over in de achterste deel van de motor.

Hoewel de ontwerpen van Mehmet normaal gesproken op de tekentafel blijven liggen, was een Amerikaanse motorbouwer wel geïnteresseerd in zijn design en besloot het met behulp van de Turk uit te werken. Deze Mark Atkinson voerde een kunststukje uit door dit heerlijke staaltje motorgeweld het levenslicht te laten zien.

De twee mannen willen met hun paradepaardje het wereldsnelheidsrecord op land verbreken en stelden het ontwerp speciaal af op de racebaan op de zoutvlaktes van het Amerikaanse Bonneville. Het zou mooi zijn als het Mark en Mehmet lukt om met hun BMW Alpha, zoals ze hun adembenemde motor genoemd hebben, dit record weten te pakken.

 

 

High Snobiety

Reageer op artikel:
Adembenemende BMW Alpha gaat voor snelheidsrecord
Sluiten