13 vragen over onze enerverende ADE-marathon van 2023

Ook dit jaar hebben we ons ADE-bandje weer maximaal benut. Maar waar ga je heen als je toegang hebt tot meer dan 1.000 feesten verdeeld over meer dan 200 locaties? Hier een recap van de ADE-marathon van onze hoofdredacteur.

Meer filmpjes en beelden? Check hier het Instagram Story verslag.

Hoeveel ADE-evenementen hebben we gepakt?

10 stuks, netjes verdeeld over twee per dag. Of 11, als je de documentaire-release van Colyn ook meetelt.

Bij Strangelove x Levenslang.

Waar zijn we allemaal geweest?

Woensdag: Martin Kohlstedt in De Melkweg en de ADE-mixer van The Media Nanny
Donderdag: MEUTE in Het Concertgebouw, docu-release van Colyn en DGTL op de NDSM-werf.
Vrijdag: Into the Woods op de NDSM-werf en The Other Side x Katerblau
Zaterdag: Strangelove in Levenslang en Awakenings in de Gashouder
Zondag: Breakfast Club in Radion en Het Weekend in De School

Wanneer heb je het langste niks gedaan? 

Zaterdag was ik echt niet vooruit te branden. Toen heb ik tussen 08:00 en 20:00 uur in m’n bed gelegen. Uiteindelijk mezelf en m’n co-marathonloper toch maar naar Job Jobse weten te slepen, voor de laatste twee uurtjes. Geen spijt van gehad.

Meeste aantal stappen in 24 uur:

36.694 stappen op zondag, verdeeld over Awakenings, Breakfastclub en De School.

Welke DJ’s hebben we allemaal gezien?

Bicep, Massimiliano Pagliara, Dixon, Fjaak, Young Marco, Dam Swindle, Franca, Arabella Memdouh, Yør Kultura b2b Gente Quente, Job Jobse, Joyhauser, Enrico Sangiuliano, Pan-Pot, Nicolas Lutz, Jasss b2b John Talabot, Caim b2b Pieter Jansen, Roi Perez, Ben Klock, Tsepo b2b Ineffekt, Elias Mazian, Sandrien, Fafi Abdel Nour b2b Shanti Celeste.

Hardst gedanst bij?

De sfeer bij Dam Swindle bij het Noorderlicht Café op Into The Woods was heerlijk, de vibes waren daar bij Yør Kultura b2b Gente Quente in de kleine zaal van The Other Side en ik heb een zeiknat pak gehaald bij Job Jobse in de Bijlmerbajes. Maar het venijn van ADE zat ‘m in de staart. De zondag was, zoals wel vaker op meerdaagse festivals, de beste dag. Het hardst gedanst heb ik in De School: eerst bij Ben Klock in de kelder, daarna bij Elias Mazian in het Muzieklokaal.

Club Doorweekt.

Wat was het muzikale hoogtepunt?

Martin Kohlstedt in de Melkweg op woensdag. ADE is niet alleen voor dj-sets, het biedt de muzikanten met elektronische inborst ook de kans om hun kunsten te vertonen. Martin Kohlstedt is iemand die met piano, sytnhesizer en mysterieuze gigakast gaat jammen en loopen, waar hij zelf ook helemaal in kan verdwalen. Wat een fantastische live performance. Niet alleen muzikaal, ook met het toevoegen van een dikke portie humor scoort hij punten. Een gast zo sympathiek, dat je na zijn optreden vrienden met hem wil worden.

Meeste fomo voor?

KI/KI b2b met Armin van Buren. Geniale win-winsituatie voor iedereen.

Waar heb je de beste visuals gezien?

Into the Woods maakt van de NDSM echt een magistraal sfeervol terrein, maar de winnaar is Awakenings in de Gashouder. Dit blijft toch een beetje de mainstage van ADE. De productie op het gebied van licht en visuals in de Gashouder is ongeëvenaard. Bij Joyhauser zagen we de rookkanonnen, bij Enrico Sangiuliano het vuurwerk, Pan-Pot komt de discobol naar beneden en als we tot Marcel Dettman x Ben Klock waren gebleven, dan hadden we de halo ook nog gezien. Ga een hele avond op de tribune zitten en er trekt een spektakel aan je voorbij dat z’n weerga niet kent. Awakenings heeft eens te meer laten zien waarom zij tot de absolute wereldtop van de techno scene behoren.

Awakenings in de Gashouder.

Verbeterpuntje voor?

Vette club hoor, dat Levenslang in de Bijlmerbajes. Maar het ventilatiesysteem verdient nog wel wat aandacht. Werkelijk iedereen zag daar na afloop uit alsof ‘ie in de sloot was gesprongen. Zelfs m’n broek en boxershort waren doorweekt.

Wat was het leukste van deze marathon dansen?

Hoe moddervet een dj-set ook is, hoe leip een lasershow ook je brein binnenkomt en hoe vibrerend de sfeer op een party ook mag zijn, uiteindelijk is het allerleukste van alles om dit met je vrienden en bekenden te delen. SO naar jullie!

Beste venue?

Het Concertgebouw is altijd een schitterende locatie waar de historie vanaf druipt, de Gashouder is een magistrale plek en als Radion de krachten bundelt met Breakfast Club dan zorgt dat voor een fantastisch 1+1=3 effect. Maar De School heeft afgelopen weekend laten zien waarom zij zo nationaal en internationaal bekend staan als een van de beste clubs ter wereld. Gehoord van twee Berlijners: “We wish we had a club like this in Berlin”. Je hebt hier alles wat je in een club zoekt: een donkere kelder waar je kunt dansen op snoeiharde beuktechno, een lichte ruimte waar de housy tunes de boventoon vieren (en je elkaar wel kan aankijken), een klein verstopt danszaaltje achter de toiletten, een gezellige tuin waar je even een frisse neus kan halen (of iets anders), een chill space ruimte waar je kunst kan bewonderen en overal fijne zitplekjes om te hangen of te vozen. Het is heus niet dat ze de afgelopen maanden week in week uit bewijzen dat zo’n sicke club zijn. Maar alle componenten om rave magie te bereiken zijn op deze locatie aanwezig. Dan moeten alleen nog alle puzzelstukjes (mensen, muziek, sfeer) in elkaar vallen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elias Mazian (@eliasmazian)

Wat was het beste feest?

Nou, alle puzzelstukjes vielen afgelopen zondag in De School naadloos in elkaar. Alle seinen stonden op groen voor een van de beste clubavonden die we ooit hebben ervaren. Het was de laatste ADE voor De School, want in januari zal het haar deuren voorgoed sluiten. Dat gaf nog een extra extatische lading aan de nacht, die voor de griffel zorgt achter de 10. Holy moly, wat stond het hier de hele avond en nacht keihard aan. Van de keiharde doorrollende stoomtreintechno van Ben Klock tot welhaast elektrische vibes in Het Muzieklokaal. Met name in die laatste ruimte was de sfeer exceptioneel. Iedereen komt hier maar voor één ding: keihard dansen. Het gebeurt heel zelden dat een dansvloer uren maar dan ook uren achter elkaar van voor tot achter non-stop in lichterlaaie staat. Afgelopen weekend benaderde De School de perfectie op het gebied van clubbing. Een 10. Met griffel, dus.

Meer beelden over de ADE-marathon vind je op Instagram.

Gallery

Reageer op artikel:
13 vragen over onze enerverende ADE-marathon van 2023
Sluiten