De achterlichten van de nieuwe Audi A7 zijn next level awesome

Redactie 12 mrt 2018 Machines

Audi staat al jaren garant voor topnotch luxe op alle gebieden. Maar bij BMW en Mercedes is dat niet anders. Een van de dingen waar Audi absoluut op voorloopt is de lichttechniek. Zo ook bij de nieuwe Audi A7.

Op een of andere manier weten ze altijd weer megavette innovaties aan te brengen. Zo was Audi samen met General Motors het eerste automerk die LED-licht toepaste in de productiemodellen. De Audi R8 was überhaupt de eerste auto waarbij koplampen volledig uit LEDs bestonden.

Sindsdien is dit soort verlichting de norm geworden in autoland. Maar toch weet Audi telkens weer op toffe wijze te vernieuwen. Zo kwamen ze opeens met de knipperlichten die langzaam op- en afbouwen en op die manier heen en weer flikkeren. Top of the bill op dit moment zijn de HD Matrix LED-koplampen met Audi laserlicht. Een optie die je een kleine 4.000 euro kost, maar dan heb je wel het allerbruutse licht wat er is. Het laserlicht schijnt bijna twee keer verder dan LED-licht, waardoor je die dronken fietser zonder licht wél ziet. Niet alleen cool voor de looks, maar ook een stuk veiliger dus.

De OLED-achterlichten op de nieuwe Audi A7 (ook op de nieuwe A8 trouwens) zijn weer zo ontzettend gruwelijk. Net zoals de koplampen vertonen de achterlichten bij gebruik van de coming-home/leaving-homefunctie een futuristische animatie. Het is een beetje KITT van Knightider achtig. Kun je een hele lichtshow mee geven joh. Met bewegende lampjes die op en neer schieten. Vetter dan dit gaat het wat ons betreft niet worden.

Reageer op artikel:
De achterlichten van de nieuwe Audi A7 zijn next level awesome
Sluiten