ABT Sportsline lanceert de XGT: een beeldschone Audi R8 LMS GT2

Wederom een dik nieuwtje in de wereld van auto’s! ABT Sportsline heeft de XGT gelanceerd, een straatlegale versie van de Audi R8 LMS GT2. Een zeer exclusieve wagen, want er worden maar 99 van deze beesten gemaakt. Ja, je hebt het goed gelezen: 99!

Maar wat maakt de XGT zo bijzonder? Je kan het zien alsof je de hart versnellende essentie van een raceauto neemt en deze in je dagelijkse woon-werkverkeer injecteert. ABT Sportsline pakte de brute Audi R8 LMS GT2 en gaf hem groen licht voor het straatbeeld. Dit is straatlegaal op z’n best!

Foto: ABT Sportsline

Oog voor detail

Laten we nu in de details duiken. De XGT is niet alleen een kopie van zijn broer of zus op het circuit, het is een op maat gemaakt meesterwerk. Beperkt tot slechts 99 exemplaren, elk exemplaar is een zeldzaam juweeltje in de autowereld, over exclusiviteit gesproken. En onder de motorkap: bereid je voor op een krachtpatser. De XGT beschikt over een nauwkeurig afgestelde motor, klaar om op jouw commando een symfonie van paarden los te laten. Het gaat niet alleen om snelheid; het gaat over de symfonie van uitvoering die je van oor tot oor laat grijnzen.

Foto: ABT Sportsline

Heerlijk design

Maken het nieuws nog mooier: het is niet alleen een bruut op wielen. ABT Sportsline heeft er ook een magisch tintje aan het ontwerp aan gegeven. Agressieve lijnen, aerodynamische finesse en een aanwezigheid die de aandacht trekt. De XGT is op zijn zachtst gezegd een blikvanger. En binnenin is het niet alleen technologie; het is een toevluchtsoord voor chauffeurs, uitgerust met de nieuwste snufjes om je reis net zo spannend te maken als de bestemming.

Prijskaartje

Laten we het over cijfers hebben. Met een prijs van 598.000 euro is de XGT een collectors item, en terecht. Maar hier is de twist: het is niet zomaar een auto; het is een stijlstatement. Met vier betoverende kleuren, elk een handgemaakt meesterwerk, en een reeks aanpassingsmogelijkheden, is de XGT auto-individualiteit op zijn best.

Foto: ABT Sportsline

Bewonderen

Dus, hoe maak je deze droom werkelijkheid? Ga naar de officiële site van ABT en check de wagen van A tot Z. En als jij het type bent dat het wil zien om het te geloven, dan heb je geluk. De XGT verbergt zich niet in een of andere geheime garage, je kunt een glimp opvangen in de showroom van ABT in Mainz, vlakbij de luchthaven van Frankfurt, of op hun locatie in Kempten.

Foto: ABT Sportsline
Reageer op artikel:
ABT Sportsline lanceert de XGT: een beeldschone Audi R8 LMS GT2
Sluiten