Alpine betreedt met de A290_β het tijdperk van elektrische sportwagens

Het duurt gelukkig nog even, maar in 2024 komt Alpine zeer waarschijnlijk met een moderne versie van de befaamde Renault 5. Alpine, dat zich vooral met race- en sportwagens bezighoudt, gaat de huidige trend van elektrische auto’s volgen en gaat voor de toekomst met zijn compacte EV-sportwagen, de A290_β.

Renault 5

Het is niet helemaal voor het eerst dat Alpine zich bezighoudt met een Renault 5. In 1976 verscheen er namelijk ook een Alpine-variant van de R5. En hoewel deze nieuwe variant is gebaseerd op het Renault 5-prototype dat in januari 2021 werd onthuld, is er genoeg aangepast om van de A290_β een sportwagen te maken.

A290_β

Hoewel het niet helemaal officieel is, is het duidelijk dat Alpine met de A290_β zijn zinnen heeft gezet op de hot hatch-markt. De dubbele schijnwerpers vooraan herinneren aan de rallydagen van Alpine in de jaren 70, terwijl gesmeed koolstofvezel wordt gebruikt voor de frontsplitter, zijskirts, verbrede wielkasten, achterdiffusor en als accent op de achterlichten. Om zo een gevoel van gewichtsvermindering te geven.

Concept

De aerodiscs worden op deze afbeeldingen van het conceptvoertuig gevormd op een vierkante manier. Binnenin zien we een zeer futuristisch uiterlijk gecombineerd met sportwagentradities, zoals kuipstoelen en een stuur met platte bodem.

Helaas is haalt niet alles wat in een concept zit ook de definitieve versie. Zo beschikt de conceptauto over twee elektromotoren die elk één van de voorwielen aandrijven. En zal de uiteindelijke versie over één elektromotor en voorwielaandrijving beschikken. Desalniettemin schijnt het vermogen van de daadwerkelijke versie toch nog ruim boven de 200 pk uit te komen.

In tegenstelling tot bij veel andere conceptauto’s, heeft Alpine gezegd dat dit veelbelovend realistisch is. Volgens TopGear heeft Raphael Linari, hoofdontwerper van Alpine, aangegeven dat “85 procent van het exterieurontwerp identiek is aan het echte werk.” Wij zijn heel benieuwd of die vierkante aerodiscs de productieversie gaan halen.

Reageer op artikel:
Alpine betreedt met de A290_β het tijdperk van elektrische sportwagens
Sluiten