A State of Trance bewijst zich als spectaculaire samensmelting tussen trance en techno

Afgelopen weekend namen wij een deep dive in de wereld van de trance. Waar de trance god himself Armin van Buuren en andere artiesten van eigen bodem zoals Joris Voorn, Colyn en HI-LO ons een prachtig tweedaags avontuur gaven op A State of Trance. Het festival verhuisde dit jaar naar het nieuwe thuis in Ahoy. Wat wij hiervan vonden? Het was een ware knaller!

Waar we eerder met Armin van Buuren spraken over A State of Trance en vast een toffe warming-up kregen met een unieke tramrave, was het eindelijk tijd voor de finale. Het festival vond voor de tiende keer plaats op Nederlandse bodem. Ditmaal voor het eerst in Ahoy Rotterdam, de nieuwe thuisbasis van het trancefestival. Verspreid over twee dagen kwamen meer dan 40.000 fans vanuit alle uithoeken van de wereld op het festival af.

A state of Trance
Foto: A State of Trance

Muziek en stages

Met een hele dikke line-up bood het festival ook een scala aan muzikale genres, van trance tot melodieuze techno. Met meer dan 60 internationale acts gedurende het weekend, waaronder Ben Hemsley, Colyn, Cosmic Gate, Innellea, Laura van Dam en MORTEN was het een prachtige ervaring.

Armin van Buuren gaf daarnaast ook speciale shows, waaronder een DESTINATION set – het thema van deze editie – en gezamenlijke sets met Joris Voorn, HI-LO en het voltallige A State of Trance Radio team. Surprise surprise, zelfs Hardwell kwam even langs om een nieuwe iconische plaat met Armin te draaien. En wat voor een was het, wij hebben nog steeds kippenvel. Zo kregen we een prachtige kijk op deze leipe samenwerking en een ware contender voor plaat van het jaar als je het ons vraagt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Armin van Buuren (@arminvanbuuren)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Joris Voorn (@jorisvoorn)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A State Of Trance (@asotlive)

Armin van Buuren over A state of Trance

Armin, hoe heb je A State of Trance ervaren?
Ik kan er nog steeds niet helemaal bij hoe speciaal afgelopen weekend was! We hebben dit jaar het roer omgegooid en ik heb er lang naar uitgekeken om iedereen te verwelkomen in de nieuwe thuisbasis van A State of Trance. Ik ben ongelooflijk blij met het succes van deze eerste editie in Ahoy, van de dagprogrammering en het A State of Trance-hotel tot aan alle geweldige optredens en de sets die ik samen met HI-LO en Joris Voorn heb mogen draaien.

A state of Trance
Foto: A State of Trance

Rotterdam als de nieuwe thuisbasis

Waar voorheen Utrecht de thuisbasis was, werd er dit jaar uitgebreid naar een supertof tweedaags festival met eveneens de toevoeging van het A State of Trance Hotel. Petje af naar het team van A State Of Trance, want wat hebben ze hun grenzen verlegd. Het nieuwe hoofdstuk in Rotterdam zien we dan ook als een geslaagde missie. Er waren dit jaar tal van panels, masterclasses en tentoonstellingen in vier verschillende thema’s. Hierdoor kregen we dan ook een unieke inkijk achter de schermen van A State of Trance en de muziekindustrie.

A state of Trance
Foto: A State of Trance

Techno en trance

Een tijdje terug kregen we van Armin al te horen dat er dit jaar gekeken werd naar de samensmelting van techno en trance. De laatste tijd is er sprake van een nivellering in de elektronische muziek waarbij de hokjes steeds meer vervagen en er meer kruisbestuiving is. Daar is A State of Trance het perfecte voorbeeld van, maar ook is er tegelijkertijd een duidelijke techno- en trance kant geprogrammeerd. Armin brengt dit mooi samen in zijn sets.

A state of Trance
Foto: A State of Trance

De nieuwe kijk

Met de keuze voor artiesten als Innellea en Colyn is er een mooie kleur aan de samenbreng gegeven. Zo werd er ook gekozen voor een vernieuwde line-up waar voor een groot deel op het jonge publiek gemikt werd. De schijnwerpers werden namelijk op de nieuwe generatie trance-artiesten gelegd zoals Benwal, Eva Vrijdag en SUPERSTRINGS. En wat voor energieke setjes draaiden hun! Het gemixte publiek was ook een prachtig beeld om te zien, er was plek voor jong en oud.

A state of Trance
Foto: A State of Trance

A State of Trance en de toekomst

Dit jaar is dus ontzettend geslaagd! Ook hebben we gelijk geweldig nieuws voor jullie, want A State of Trance keert volgend jaar terug in het prachtige Ahoy. Waar we weer een heerlijk weekend kunnen raven en genieten van onze favoriete artiesten. In de tussentijd kan je hieronder nog genieten van wat heerlijke momenten van deze eerste toffe editie. Zien we elkaar volgend jaar weer?

Wil je meer info over de 2025 editie? Check dan deze website van ASOT.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A State Of Trance (@asotlive)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door A State Of Trance (@asotlive)

Reageer op artikel:
A State of Trance bewijst zich als spectaculaire samensmelting tussen trance en techno
Sluiten