Funda Toppers #69: bizarre villa in Baarn

Als je naar de foto hierboven kijkt zouden wij best in kunnen zien dat deze villa niet helemaal je smaak is. Verscholen in een villawijk met veel bos is dit van buiten zeker niet een van de mooiste villa’s die in deze rubriek gepasseerd is. Maar wat je binnen vindt, is werkelijk insane.

Wat?

Een in 2001 gebouwde villa, geïnspireerd op het werk van architect Frank Lloyd Wright

Waar?

Een villawijk in Baarn

Leukste feature?

Huisbioscoop

Wat kost dat dan?

Een krappe 5 miljoen, 4.950.000 euro om precies te zijn

Verzonken slaapkamers

Helaas staan er van deze villa niet heel veel foto’s op Funda. Wel is er gelukkig een housetour door middel van een video, die video kan je hier bekijken. Het huis is, zoals je kan zien, redelijk laag gebouwd. Dat komt omdat veel van het huis zich onder grondniveau bevindt. Op de begane grond vindt je het woon en eetgedeelte van het huis. De slaapkamers liggen deels verzonken in de grond. Dit is een kenmerkende stijl die Frank Lloyd Wright ook gebruikt.

Bizarre features

Al met al is deze villa tot dusverre niet heel bijzonder te noemen. Maar toch heeft hij een plekje verdient in deze wekelijkse rubriek. Hoe? Dat zullen we je eens haarfijn uitleggen!

Om te beginnen vind je onder de grond een thuisbioscoop. En met onder de grond, bedoelen we ook echt onder de grond! Ook beschikt het huis over een bar die niet zou misstaan in een Amerikaanse film. Op het zelfde niveau heeft dit huis ook nog eens een professionele wijnkelder. Als je van een drankje houdt zit je in dit huis dus zeker goed!

Maar het meest bijzondere is toch wel de bizar grote bibliotheek. Deze beslaat namelijk twee verdiepingen! Om van de ene naar de andere verdieping te komen gebruik je een prachtige houten wenteltrap. Dit zijn die bibliotheken zoals je ze echt alleen in films ziet. En dus ook in Baarn, kijkt u gerust zelf.

Foto’s: Funda.nl

 

 

Reageer op artikel:
Funda Toppers #69: bizarre villa in Baarn
Sluiten