Het Leidseplein heeft een nieuwe 8pm club genaamd iNN

Kennen jullie het fenomeen microclubbing al? ‘T idee is dan dat je veel eerder uitgaat dan dat we normaal gewend zijn. Veel chiller als je de volgende dag gewoon om acht uur op moet, of juist als er al om tien uur af ligt. Gelegen in het levendige hart van het Leidseplein, brengt iNN de allereerste 8pm club naar Amsterdam, geïnspireerd door de microclubbing cultuur van steden waar het ‘partyleventje’ nooit stopt als Berlijn, Londen en Tokio. Tijd om Leidse effe op z’n kop te zetten.

iNN heeft als missie de Amsterdamse nachtcultuur opnieuw vorm te geven door een onvergetelijke en verbindende nachtclub ervaring te creëren, van 8 uur ‘s avonds tot diep in de nacht.

Ervaar de 8pm revolutie

De club die plek biedt voor een kleine 800 man. De microclubbing- ervaring begint om 8 uur ’s avonds en gaat dan door tot diep in de nacht. Dinsdag tot en met zaterdag. De term microclubbing slaat niet op de grootte van de plek, maar op de ervaring en subcultuur die razend populair is in steden als Berlijn, Londen en Tokio. Steden waar de nachtcultuur divers en anders is. Het grootste verschil tussen iNN en de andere toko’s op het Leidseplein is dat je hier gewoon veel eerder aan de beurt bent. Naast de dansvloer kan er ook gepingpongd worden en is er een arsenaal aan lekkere snacks, ook nog wel een verschilletje met de doorsnee tent op Leidse.

Borrel, speel en dans

Het is klokslag 8 uur, zodra je de imposante ruimte bewonderd hebt, dompel je jezelf onder in de informele sfeer van de platenbar. De drank- en borrelkaart, waar keuze is uit (natuur) wijnen, klassieke cocktails en spannende mocktails. Na een kleine denkpauze valt je keuze op een verfrissende Negroni, hierna volgen al snel wat borrelhapjes om de honger te stillen: vers brood met goede boter, sardientjes uit blik, olijven en bordjes met lekker hammetjes. De DJ ondersteunt de gezellige sfeer, maar geklets en gelach voert de boventoon.

Naarmate de avond vordert, transformeert iNN in een open format nachtclub, waar je een gemengd publiek in alle vormen en soorten ziet. Bij iNN staat diversiteit en openheid centraal en datzelfde geldt voor de muziek: breed en gevarieerd, maar nooit willekeurig. Zo gaan ze van soul naar breakbeat en van house naar hiphop. Het is iNN’s missie om een dynamische en levendige sfeer te creëren, waarin de muziek geen grenzen kent, maar de kwaliteit garant staat.

Een ruimte, geen plek

Het interieur door Investerior, is grotendeels geïnspireerd door destijds vooruitstrevende nachtclubs uit de zestiger jaren in Italië, zoals de Piper Club in
Rome. Het is een samensmelting van het verleden en het heden, klassiek en modern, hoogwaardig en bescheiden binnen één inspirerende ruimte.
iNN is een ruimte, geen plek. Althans dat zeggen zij zelf. Bij iNN maak je deel uit van de ruimte, die je samen met de andere bezoekers vult én invult; claim your space.

De speelse, toegankelijke en open ruimte vraagt er namelijk om, om op avontuur te gaan. Zo zijn er geheime kamers om te ontdekken en motiveren ze om te doen alsof je thuis bent. Denk aan meubels verplaatsen en je eigen drankjes en eten pakken. Nee grapje, ook weer niet zo ‘mi casa es su casa’. Bij iNN draait het niet om het tijdstip waarop je danst, maar om de ervaring. Of het nou 8 uur ‘s avonds, of 8 uur in de ochtend is.

iNN is vanaf nu geopend en haalt de microclubbing trend naar Amsterdam. Meer info op de site.

Reageer op artikel:
Het Leidseplein heeft een nieuwe 8pm club genaamd iNN
Sluiten